Polévka z fazolek s krupicí
25 min.
Ingredience
- 2šálkyFazolové lusky zelené
 - 1lžíceMáslo čerstvé
 - 5gramůPetržel - nať
 - 1kusCibule
 - 1kusVejce slepičí
 - 2lžícePšeničná krupice
 - 0,5litrVývar z hovězích kostí
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené fazolky zbavené vláken a společně podusíme. Přilijeme vývar a povaříme asi 5 minut.
 - 2Potom za stálého míchání přisypeme krupici a vše vaříme ještě asi 7 minut. Nakonec přidáme rozklepnuté vejce a necháme je srazit.
 - 3Po odstavení z ohně přisypeme nasekanou petrželku, polévku osolíme a zjemníme kouskem másla.
 - 4Podáváme s toasty.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.