Smaženky z uzeného masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smaženky z uzeného masa
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 9910 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 220,2mg |
Draslík | 56,3mg |
Vláknina | 530,4mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smaženky z uzeného masa postup přípravy receptu:
1 | Vejce ušleháme do pěny, přidáme mléko, mleté uzené maso, strouhanku, sůl a sekanou petrželku. Strouhanku necháme chvíli nabobtnat. |
2 | Ze vzniklé hmoty tvarujeme placičky (jako karbanátky) a pečeme je na másle na lívanečníku. |
Poznámka
Podáváme s dušeným špenátem nebo dušenou zeleninou. Použijeme vařené uzené maso.