Žemlový nákyp s vínem
50 min.

Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 70gramůMáslo čerstvé
- 70gramůCukr krupice
- 1decilitrVíno bílé
- 70gramůŽemle tuková
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
12 g
Cukr
7 g
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Máslo utřeme s cukrem a se žloutky. Přimícháme nastrouhanou žemli a sníh z bílků.
- 2Hmotou naplníme vymazanou a strouhankou vysypanou nákypovou formu a upečeme.
- 3Hotový nákyp pokropíme oslazeným vínem a dáme zpět do trouby, aby se víno vsáklo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.