Jednoduchý recept

Žemlový nákyp s vínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 9928

Ingredience

70 g Cukr krupice
70 g Máslo čerstvé
4 ks Vejce slepičí
1 dl Víno bílé
70 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 141 kcal
Kilojoule 590kJ
3% Sacharidy 12 g
11% Tuky 8 g
2% Sodík 33 mg
6% Bílkoviny 4 g

Žemlový nákyp s vínem postup přípravy receptu:

1

Máslo utřeme s cukrem a se žloutky. Přimícháme nastrouhanou žemli a sníh z bílků.

2

Hmotou naplníme vymazanou a strouhankou vysypanou nákypovou formu a upečeme.

3

Hotový nákyp pokropíme oslazeným vínem a dáme zpět do trouby, aby se víno vsáklo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept