Žemlový nákyp s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemlový nákyp s vínem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 9928 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
70 g | Cukr krupice |
70 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Víno bílé |
70 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 38,3mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Žemlový nákyp s vínem postup přípravy receptu:
1 | Máslo utřeme s cukrem a se žloutky. Přimícháme nastrouhanou žemli a sníh z bílků. |
2 | Hmotou naplníme vymazanou a strouhankou vysypanou nákypovou formu a upečeme. |
3 | Hotový nákyp pokropíme oslazeným vínem a dáme zpět do trouby, aby se víno vsáklo. |