Brambory dušené se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory dušené se smetanou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9939 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
750 g | Brambory vařené ve slupce |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
2 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 37,0mg |
Draslík | 773,3mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Brambory dušené se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvařené ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky a osolíme. Opečeme je na másle na mírném ohni. |
2 | Potom přilijeme smetanu, přidáme nasekanou petrželku a pod pokličkou necháme zvolna dusit. |
3 | Podáváme jako přílohu k bílému masu. |