Jednoduchý recept

Dušený králík po francouzsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 9945
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Králičí maso
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
10 ks Šalotka
150 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
2 dl Víno bílé
250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 950 kcal
Kilojoule 3 974kJ
20% Sacharidy 74 g
54% Tuky 40 g
39% Sodík 784 mg
120% Bílkoviny 67 g

Dušený králík po francouzsku postup přípravy receptu:

1

Králíka omyjeme, odblaníme a nakrájíme na porce.

2

V kastrole rozehřejeme olej, máslo a slaninu nakrájenou na plátky opečeme po obou stranách. Slaninu vyjmeme a na tuku opečeme osolené a opepřené porce králíka. Maso dále podléváme vývarem a vínem.

3

K poloměkkému masu přidáme cibulky v celku a společně dodusíme.

Poznámka

Podáváme s rýží, dušenou zeleninou nebo s nočky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept