Dušený králík s citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený králík s citronem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9947 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
800 g | Králičí maso |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Petržel kořen |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citrony, Králičí maso, Petržel kořen, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušený králík s citronem postup přípravy receptu:
1 | Na másle osmahneme nakrájenou zeleninu a cibuli. |
2 | Porce odblaněného králíka na tomto základu opečeme po obou stranách, podlijeme a dusíme. Při podlévání maso pokapeme citronovou šťávou. |
3 | Když maso změkne, vložíme je do trouby zčervenat. Šťávu zaprášíme moukou a povaříme. Po odstavení z ohně ještě zakapeme citronovou šťávou. |
Poznámka
Podáváme s bramborami nebo s dušenou zeleninou.