Hovězí plátky se sardelovou pastou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky se sardelovou pastou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9955 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso zadní |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Sardelová pasta |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 84,5mg |
Draslík | 310,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí plátky se sardelovou pastou postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, ale nesolíme. |
2 | Jemně nakrájenou cibuli smícháme se sardelovou pastou a plátky masa směsí po jedné straně potřeme. Sbalíme je potřenou stranou dovnitř a sepneme párátkem nebo jehlou. |
3 | V kastrole rozehřejeme máslo a závitky opečeme. Přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, pepř a podusíme. Podlijeme mírně vývarem nebo vodou a dodusíme. Nakonec pokrm podle chuti přisolíme. |
4 | Podáváme s dušenými bramborami nebo s nočky. |