Telecí pečeně se smetanovou omáčkou

60 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1kilogramTelecí kýta
    • 0,13litrZakysaná smetana
    • 1lžíceMáslo čerstvé
    • 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
    • 1šálekHovězí vývar základní
    • 100gramůSlanina vepřová
    • 0,13litrVíno bílé
    • 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
29 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
8 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso protkneme proužky slaniny a osolíme.
  • 2
    V kastrole vyškvaříme zbylou slaninu a maso po celém povrchu opečeme. Podléváme je vínem a vývarem a pečeme téměř doměkka.
  • 3
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou a vzniklou kaší potřeme povrch pečeně. Pečeme, až se utvoří růžová kůrka.
  • 4
    Nakonec šťávu procedíme a přidáme trochu citronové šťávy.
  • 5
    Podáváme s jemným knedlíkem nebo s polentou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.