Recept

Telecí pečeně se smetanovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 9958

Ingredience

250 ml Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
1 kg Telecí kýta
0,1 l Víno bílé
0,1 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 538 kcal
Kilojoule 2 251kJ
1% Sacharidy 3 g
39% Tuky 29 g
33% Sodík 654 mg
102% Bílkoviny 57 g

Telecí pečeně se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyté maso protkneme proužky slaniny a osolíme.

2

V kastrole vyškvaříme zbylou slaninu a maso po celém povrchu opečeme. Podléváme je vínem a vývarem a pečeme téměř doměkka.

3

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou a vzniklou kaší potřeme povrch pečeně. Pečeme, až se utvoří růžová kůrka.

4

Nakonec šťávu procedíme a přidáme trochu citronové šťávy.

5

Podáváme s jemným knedlíkem nebo s polentou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept