Vepřové kotlety se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety se smetanou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9963 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 85,0mg |
Draslík | 379,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní), Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Omyté kotlety naklepeme, osolíme a na másle po obou stranách opečeme. Vložíme je do teplého kastrolu. |
2 | Do zbylého másla přidáme smetanu smíchanou s hořčicí a protlakem. Krátce povaříme. |
3 | Horké kotlety pokapeme citronovou šťávou a přelijeme připravenou omáčkou. |
4 | Podáváme se suchou rýží. |