Jehněčí maso s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso s rajčaty
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 9975 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 kg | Jehněčí plec |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Rajčata |
80 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 184,6mg |
Draslík | 953,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Jehněčí plec, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jehněčí maso s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso vykostíme, upravíme do tvaru válečku, protkneme slaninou a osolíme. |
2 | V kastrole vyškvaříme zbylou slaninu, přidáme máslo, jemně nakrájenou cibuli a osmahneme. Na tomto základu opečeme maso po celém povrchu. Přidáme koření, podlijeme vývarem a pečeme téměř doměkka. |
3 | Nakonec přidáme omytá, na plátky nakrájená rajčata, šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla a povaříme. Maso vyjmeme, nakrájíme a šťávu prolisujeme. |