Jednoduchý recept

Ryba s pórem a česnekem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 9982

Ingredience

800 g Filé z aljašské tresky
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Olej stolní
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 574kJ
7% Sacharidy 27 g
18% Tuky 14 g
12% Sodík 232 mg
68% Bílkoviny 38 g

Ryba s pórem a česnekem postup přípravy receptu:

1

Filé rozkrojíme na menší kousky, osolíme, zaprášíme hladkou moukou a na oleji zprudka opečeme. Z dobře omytého póru odřízneme listy a dolní bílou část. Střední část nakrájíme na šikmé proužky zhruba 5 mm široké, přidáme je k opečené rybě spolu s hrubě nasekaným česnekem a vše na mírném ohni dusíme. V případě potřeby mírně podlijeme a zahustíme tzv. francouzskou kuličkou ( kousek čerstvého másla smíchaný se lžičkou hladké mouky). Krátce povaříme, aby se ryba nerozvařila.

2

Hotový pokrm posypaný petrželovou natí ihned podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky nebo vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept