Český bramborák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Český bramborák
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 999 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
100 dkg | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
5 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřové škvarky |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 309,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 353,9mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Sádlo škvařené, Strouhanka, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Český bramborák postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme, oloupeme a nastrouháme. Utřeme je s mletými škvarky. |
2 | Na tuku zpěníme cibuli, petržel a rozetřený česnek, na závěr přisypeme trochu majoránky. Přimícháme do brambor, přidáme žloutky nebo celá vejce, také můžeme přidat hotové vařené nebo dušené či mleté maso. |
3 | Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, případně dušenými houbami, přisypeme strouhanku. |
4 | Směs řádně promícháme a dáme do vymaštěného pekáče. Pečeme asi 1,5 hodiny. |