Domácí karamelový puding - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí karamelový puding
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9997 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 l | Mléko plnotučné |
40 g | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 135,2mg |
Draslík | 39,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 775,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí karamelový puding postup přípravy receptu:
1 | Cukr upražíme na suché pánvi na karamel, zalijeme 4 lžícemi horké vody, rozmícháme a rozvaříme. Karamel přilijeme do 1/4 l mléka. |
2 | Ve zbylém mléce rozkvedláme Solamyl a žloutky, přidáme špetku soli, vlijeme k mléku s karamelem a necháme za stálého šlehání přijít k varu. |
3 | Odstavíme z ohně a přimícháme pevný sníh z bílků. Krém plníme do skleněných misek a zdobíme ovocem a ušlehanou smetanou. |