Jednoduchý recept

Domácí karamelový puding

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 9997

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr krupice
0,5 l Mléko plnotučné
40 g Solamyl
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 180 kcal
Kilojoule 754kJ
6% Sacharidy 22 g
10% Tuky 7 g
5% Sodík 99 mg
14% Bílkoviny 8 g

Domácí karamelový puding postup přípravy receptu:

1

Cukr upražíme na suché pánvi na karamel, zalijeme 4 lžícemi horké vody, rozmícháme a rozvaříme. Karamel přilijeme do 1/4 l mléka.

2

Ve zbylém mléce rozkvedláme Solamyl a žloutky, přidáme špetku soli, vlijeme k mléku s karamelem a necháme za stálého šlehání přijít k varu.

3

Odstavíme z ohně a přimícháme pevný sníh z bílků. Krém plníme do skleněných misek a zdobíme ovocem a ušlehanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept