Typická japonská kuchyně
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
4 2

Typická japonská kuchyně

Obrázek Japonská kuchyně patří mezi velice specifické kuchařské oblasti z hlediska přípravy jednotlivých pokrmů, díky čemuž je také vyhledávaným gurmánským zážitkem. Mezi nejčastější suroviny tohoto národa patří bezpochyby ryby, které jsou povětšinou podávány v čerstvém a víceméně syrovém stavu. Právě ono syrové zpracování je typické pro dva populární pokrmy. Je to samozřejmě sushi a sashimi. Místní speciality, bez kterých se neobejde jakákoliv restaurace a každodenní jídelníček.

Jak vzniká sashimi a sushi?

Obě dvě pochutiny jsou tvořeny právě z výše zmíněných ryb. V případě sashimi jde o tenké plátky syrové ryby, které jsou doplněny řadou dalších ingrediencí. Sushi je z pohledu popularizace českého strávníka daleko známějším pokrmem. I zde se dočkáte převážně mořských živočichů, kteří jsou formováni do různých tvarů a v odlišných kombinacích s dalšími surovinami. K nim patří hlavně řasy, rýže nebo zelenina. V mnohých případech jde o vzhledově dokonalá díla, která jsou zpestřením jakéhokoliv jídelního stolu.

K často používaným dochucovadlům patří sójová omáčka nebo wasabi, tedy japonský kořen, který je svoji ostrou chutí podoben českému křenu. Vzhledem k tomu, že je sushi a sashimi připravováno ve velice tenkých plátcích a v minimalistickém zhotovení, jí se jednotlivé kusy vcelku.

Toto tradiční jídlo můžete připravit hned v několika variantách, které se odlišují v závislosti na použitém sortimentu a vlastní kreativitě. Mezi kulinářské speciality se řadí maki sushi, gunkan sushi nebo nigiri sushi.

Další kuchařské speciality Japonska

K častým formám přípravy jídla patří dozajista vaření, dušení a smažení. Díky tomu můžete ochutnat rýžové koláčky moči, oblíbenou nudlovou polévku ramen nebo krabí specialitu v podobě karbanátků koroke. To vše lze spláchnout typickým národním alkoholickým nápojem sake, který je kvašen jak jinak, než z rýže.

 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist