Knedlíky, základ české kuchyně
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Knedlíky, základ české kuchyně

Obrázek

Zkuste se teď na chvilku zamyslet a vyjmenovat co nejvíc tradičních českých jídel. Ke kolika z nich se jí knedlík? A kolik druhů knedlíků vůbec znáte? Když započítáme i ovocné knedlíky, bramborové knedlíky plnění uzenýma játrové knedlíčky do polévky, je těch českých knedlíků opravdu požehnaně.

Knedlíky se připravují i ve světě, ale tam mají jinou podobu než u nás. Například v Rakousku se připravují menší kulaté knedlíky – nebo chcete-li noky, jak se říká v legendárním českém filmu Pelíšky. A v Asii jsou zase knedlíčky připavovány z tenkého pružného těsta, do něhož se vloží náplň, ozdobně se knedlíček zabalí a uvaří v páře.

Vyšší dívčí?

České omáčky a knedlíky, které je nutně doplňují, jsou obávanou kapitolou domácího vaření. Některé hospodyňky si na knedlíky samy nikdy netroufnou a raději si je koupí hotové v obchodě, anebo alespoň v prášku. Ve skutečnosti ale příprava knedlíků není zas tak složitá, a i když tu čeká pár nástrah, zvládne ji každý, kdo už se v kuchyni trochu zaběhl.

 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist