Ochutnejte italskou kuchyni
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Ochutnejte italskou kuchyni

Obrázek

Léto je v plném proudu. Inspirací pro vás může být tento článek o italské kuchyni. Nemusíte zoufat, pokud do Itálie zrovna nemáte cestu. Řada pokrmů lze připravit i doma. Italská kuchyně je jednou z nejoblíbenějších a nejoblíbenějších na světě. Je nedílnou, univerzálně rozpoznatelnou součástí bohaté italské kultury. Přestože pizzu, špagety, rizoto nebo tiramisu zná téměř každý, chutě slunné Itálie vás dokážou překvapit. Italská kuchyně je víc než jen jídlo.

Co italskou kuchyni charakterizuje?

Bohatou italskou kuchyni charakterizuje používání velkého množství koření, zejména bylinek, časté používání parmezánu, mozzarelly, olivového oleje, rajčat, cibule, česneku a oliv. Italové se specializují především na moučná jídla, omáčky, rybí pokrmy a mořské plody. Italští kuchaři a kuchaři, jak v gastronomii, tak i doma, si většinou vybírají čerstvé, sezónní produkty. Čím blíže se k nim dostanou, tím lépe. Pěstování kulinářských tradic je v Itálii extrémně silné. V italské kuchyni prakticky neexistují žádné ústupky, pokud jde o kvalitu surovin nebo úpravu tradičních receptur.

Rozmanitost italské kuchyně

Italská kuchyně, i když nejsnadněji zmíním několik jejích vlajkových jídel a nejdůležitější vlastnosti, je ve skutečnosti velmi rozmanitá a můžete ji objevovat dlouho. V severních oblastech je hodně rýže a polenty, častěji se používá máslo. Čím dále na jih, tím více druhů oleje a těstovin. Každý z 20 krajů a mnoho měst a obcí se může pochlubit svými regionálními specialitami. Regionu Emilia-Romagna dominují plněné knedlíky, v Turíně kuře, v Bologni maso a rajčatová omáčka, lahodné italské dezerty na Sicílii a v Sieně, fondue v údolí Aosta, hovězí steak ve Florencii a v Neapoli uznávané jako nejlepší na světě - pizza.

 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist