Pohodové vaření si žádá pořádek v kuchyni: 5 tipů přímo od kuchaře
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Pohodové vaření si žádá pořádek v kuchyni: 5 tipů přímo od kuchaře

Obrázek

Aby se vaše poklidné vaření nezvrtlo v totální katastrofu, záleží na jediném. Mít pořádek v kuchyni! U náročnějších receptů, kdy si příprava jídla žádá dokonalé načasování, potřebujete absolutní přesnost. Ve chvíli, kdy nemůžete najít sítko nebo danou ingredienci, případně jste si ji ještě nenavážili množství, přichází stres a chaos. Pobíháte po kuchyni a snažíte se dohnat chybu. Proto jsme se zeptali přímo kuchaře, jaké tipy a triky v kuchyni využívá, aby v ní měl neustále pořádek.

 

1. Neplýtvejte nádobím

Pokud víte, že něco využijete znovu, neházejte špinavou pomůcku do dřezu a neberte si další. Opláchněte již použitou pomůcku a nechte si ji k ruce. V opačném případě byste brzy zaplnili dřez špinavým násobím, a to klidně teprve v půlce procesu. Takhle máte přehled v tom, jaké pomůcky opravdu potřebujete a používáte. A na konci vás čeká minimum špinavého nádobí.

2. Vsaďte na vhodné organizéry

Příborník je jeden z nich. Je to malichernost, ale je to tak. Díky příborníku máte přehledně po ruce cokoli, co potřebujete. Extra tip zní: Do příborníku nepatří jen příbory. Můžete do něj umístit taký znovupoužitelná brčka, jehly na špízy, jídelní hůlky a řadu dalších věcí. Dalším tipem jsou bloky na nože. D9ky nim jsou vaše nože stále ostré a po ruce.

3. Kvalitní vybavení je základ

Nikdy si neužijete pohodové vaření, pokud používáte nekvalitní pomůcky. Tupé nože, stará rezatá struhadla, plastové misky, co už dávno neslouží, rozbitá kvedlačka a mnoho dalšího. Někdy stačí jen nevhodný materiál a hned máte po radosti. Proto vždy dbejte o to, aby vám vaše kuchyňské vybavení vždy vyhovovalo a bylo v pořádku.

4. Nepřehánějte to s robotizací

Když za vás někdo udělá vaši práci, je to fajn. V případě kuchyně je to však zrádná hra, kdy díky dobrému marketingu bezhlavě nakoupíte spoustu různých spotřebičů, které vám ve finále s vařením nijak nepomáhají. Jen žerou vaše peníze a prostor v kuchyni. Proto zvažte, jestli skutečně potřebujete všechny ty zmrzlinovače, rýžovary, hotdogovače, toastery, topinkovače, vakuovačky, sušičky a zavařovačky.

5. Nepřehánějte to s kuchařkami

Opravdu neplatí, že čím víc kuchařek vlastníte, tím jste lepší kuchař. Více než na recepty se zaměřte na samotné jídlo. Dejte prostor vlastním chutím, fantazii a kreativitě. Jinak se může taky stát, že vaše police přetéká kuchařkami, ale vaše gurmánské umění vždy končí řízkem a bramborovou kaší. Což není nic špatného, ale pak nepotřebujete všechny ty kuchařky.

 

Čistá kuchyně, základ pohodového vaření.

 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist