Zajímavé novoroční dezerty
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Zajímavé novoroční dezerty

Obrázek

Silvestr a Nový rok se neobejdou bez sladkostí. Na stolech se mohou objevit dorty, pěny a ovocné dezerty. Některé z nich můžete klidně podávat i v jiných období roku. Jak už to tak bývá, každá země má svůj oblíbený dezert.

Francouzské hrušky v šampaňském

Šampaňské si vždy spojujeme se Silvestrem a samozřejmě s Francií. Děláme novoroční přípitek šampaňským, šampaňské se pije při zábavě. Ve Francii se tento nápoj používá k přípravě typického novoročního dezertu.

Na jeho výrobu potřebujeme: pár hrušek, dvě sklenice šampaňského, sklenici hustého jogurtu, lžíci medu, pár vlašských ořechů, pár lžic kokosových vloček, půl tabulky čokolády.

Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme semínek, dáme do menšího hrnce, zalijeme šampaňským, přidáme med a vaříme, dokud hrušky nezměknou. Na pánvi orestujte nasekané ořechy a kokosové lupínky. Hrušky dejte do mističek, přelijte jogurtem, posypte ořechy a hoblinami a navrch posypte strouhanou čokoládou.

Italská pěna s limetkou

Italové jsou pověstní svými jemnými dezerty a láskou k zábavě, a tak na silvestrovské oslavy připravují mnoho lahůdek. Jednou z nich je pěna s limetkou – sladkokyselá zároveň.

Potřebujeme: půl sklenice 36procentní smetany, balení sýru mascarpone, med, lístky máty, limetka, křehké sušenky a hořká čokoláda.

Nejprve si ohřejeme vodu s medem, limetkovou šťávou a nastrouhanou kůrou a nasekanými lístky máty. Chvíli povaříme a rozmixujeme na hladký sirup, který nalijeme do mísy se sýrem a smetanou. Do misek dejte rozdrcené sušenky, naplňte pěnou a nastrouhanou čokoládou.

Britská lízátka

Britové milují cake pops, tedy sušenky na špejli, velmi praktické jsou nejen na silvestrovské večírky, ale i různé narozeninové oslavy.

Potřebujeme: pár malých piškotů, pár lžic husté smetany, moučkový cukr, arašídové máslo a čokoládu.

Do mixéru dáme rozdrcené sušenky, arašídové máslo, moučkový cukr, smetanu a vše spolu rozmixujeme do hladka. Z této hmoty tvoříme malé kuličky a nalepujeme je na párátka. Čokoládu rozpustíme, namáčíme v ní kuličky těsta a necháme v lednici, dokud čokoláda neztuhne.



 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist