Zchlaďte se zmrzlinou
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
3 2

Zchlaďte se zmrzlinou

Obrázek

Zmrzlina je především symbolem léta, kdy přijde vhod jako chladivý a lahodný osvěžující desert. Existuje velká spousta možností, jakým způsobem si dopřávat této originální a ledové pochoutky -  volit můžete variantu točenou, v jejímž případě pravděpodobně nebudete mít složení výsledného produktu zcela pod kontrolou, nebo dáte přednost mraženým a uzavíratelným výrobkům.

Právě obsahovou část tuků lze přibližným způsobem odhadnout i ze samotné konzistence zmrzliny. Smetanovější a hutnější produkt bude jistě mnohem tučnější, než vodová zmrzlina. Obecně tento druh laskominy patří zkrátka mezi ty energeticky náročnější.

Jak naložit se zmrzlinou v oblasti vaření

Asi jen stěží si dokážete představit, že zmrzlinu použijete při přípravě jakékoliv dušené, vařené nebo grilované stravy. V tomto případě máte do určité míry pravdu. Zmrzlina je primárně vhodná především pro realizaci nápaditých pohárů, které jsou povětšinou doplněny bohatým množstvím čerstvého ovoce, zeleniny a dalších přísad.

Výjimkou však nejsou tepelně opracované dobroty, které ztělesňují například typické palačinky, k nimž je zmrzlina přidávána jako příloha. Povětšinou jsou to však dorty a podobné sladké pokrmy, na kterých zmrzlina vydrží delší dobu.

Lahodná zmrzlina v domácím podání

Zajímavostí může být i zmrzlina připravovaná v domácím prostředí, tedy pod Vaší rukou. Základem libovolných druhů je především kvalitní smetana, která je následně doplňována patřičným množstvím ovoce, cukru a dalších ingrediencí.

Ač se může zdát zmíněný produkt zcela jednotvárný a neinspirativní, opak je v tomto případě pravdou. V rámci dezertních příprav máte k dispozici širokou škálu možností, stačí pouze využít svoji vlastní nápaditost.

 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist