Vyrazte na čerstvé lesní ovoce
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
3 3

Vyrazte na čerstvé lesní ovoce

Obrázek S lesním ovocem se setkal jistě každý z nás. Při běžné procházce lesem můžete objevit řadu přírodních produktů, o kterých možná ani nevíte, co se v jejich útrobách dá nalézt. Na mysli máme především borůvky, maliny, ostružiny, brusinky a další. Lesní plody jsou díky svému přirozenému vývoji minerálně daleko bohatší a chutnější, než kdejaká uměle vyšlechtěná plodina, natož zavářka. I proto je konzumace tohoto ovoce více než vhodná.

V rámci kulinářských příprav však můžete narazit na určitá omezení, která jsou způsobena především samotným charakterem těchto plodin. Nejširší uplatnění objevíte hlavně v desertech a ovocných salátech, které prezentují příjemně sladkou chuť a čerstvost. Pakliže pomineme zpracování lesního ovoce pro kompotové zálivky, lze nalézt využití v sektoru zvěřinových pokrmů, konkrétně v podobě nejrůznějších omáček. K těm nejznámějším a velice populárním patří především ta brusinková.

Příprava lesního ovoce

Již v samotném úvodu tohoto článku jsme naznačili, že lahodnost a opravdový chuťový zážitek přichází až s konzumací čerstvého lesního ovoce. Není samozřejmě neobvyklé využívat zmražené suroviny, ty však ztrácí na vitamínových hodnotách a do určité míry i na vzhledové kráse a svěžesti.

Lesní ovoce je používáno po celém světě, kde vznikla řada specifických a velice originálních receptů. I tuzemští kuchaři však proslavili několik pokrmů či spíše laskomin, jež si můžete s oblibou dopřávat. K těm nejznámějším patří například rozvařené borůvky s máslem, borůvková omáčka s tvarohem nebo kombinace malin, cukru, smetany a pomeranče. Z posledního udávaného receptu lze vypozorovat, že lesní ovoce nachází uplatnění také při zpracování osvěžujících nápojů, které jsou bohaté hlavně na vitamíny. Setkat se lze i s alkoholickými destiláty.

 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
Mikovec
Destilované ještě lepší nežli čerstvé..

Karel Svoboda
Ostružiny
Takové čerstvé ostružiny... lahoda....

 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist