Nejlepší šampaňské světa v Praze a Brně
Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat Hlasovat
0 0

Nejlepší šampaňské světa v Praze a Brně

Obrázek

V Praze a v Brně si příznivci šampaňského od  1. - 9. listopadu na jubilejním X. ročníku festivalu Grand Jour de Champagne vychutnají různé značky tohoto lahodného nápoje a čeká n a ně i mnoho špičkových gastronomických zážitků.

Nejvíce navštěvovanou akcí přehlídky nejlepšího šampaňského jistě bude Champagne Exhibition v pátek 4. listopadu v Buquoyském paláci. Ani letos zde nebudou chybět zvučná jména i méně známé, o to však zajímavější champagne domy, jako jsou R & Legras, Taittinger, Louis Roederer, Alfred Gratien, Mailly Grand Cru, DeVenoge, Delamotte, Diebolt Vallois, nováček Lecler Briant a mnoho dalších.

Obrázek

Kromě velkolepé přehlídky champagne domů Champagne Exhibition se uskuteční také banket á la Nicolas Decherchi z „dvoumichelinské“ restaurace Paloma nebo degustace top champagne v luxusním prezidentském apartmá hotelu InterContinental. Vybrané akce se uskuteční také v sídle francouzského velvyslanectví – Buquoyském paláci - nebo ve Francouzské restauraci Obecního domu. Brněnská část se tradičně odehraje v hotelu International.

Obrázek

Na některých akcích festivalu bude i naše redakce a tak vám nabídneme mnoho inspirace, kterou můžete využít při různých slavnostních příležitostech, případně třeba i na Vánoce nebo Silvestra.

Hvězdný šéfkuchař Nicolas Decherchi připraví velkolepé champagne menu

Festival každý rok přiváží do České republiky světové gastronomické hvězdy oceněné prestižními michelinskými hvězdami. Nejinak tomu bude letos, kdy pozvání organizátorů přijal Nicolas Decherchi, šéfkuchař restaurace Paloma v Mougins nedaleko Cannes. Restaurace obdržela své první michelinské ocenění pouhého půl roku po otevření, druhou hvězdu pak získala po zhruba dvou a půl letech provozu, což je bezesporu naprostý unikát.

Obrázek

Nicolas Decherchi si pro hosty velkolepého Champagne banketu připravil mj. jihozápadní kachní foie gras s Granny Smith coulis, marmeládou Manzana a perlami z jablek Pink Lady s Timut pepřem, bretaňského humra pošírovaného v másle, s humrovou omáčkou s pomerančem a bazalkou a domácí gnocchi s emulzí z mořských plodů, holubí prso s máslovým zelím, slaninou a foie gras a jako dezert okouzlí hosty Baba s exotickým ovocem, kořeněným sirupem a sorbetem z marakuji. 

 

Komentáře

Přidat komentář
Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail


Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz

Souhlasím a jsem seznámen/a s podmínkami ochrany osobních údajů.
 
×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist