Bublaniny

Bublanina patří mezi velmi oblíbené doma pečené moučníky.Příprava je jednoduchá a pečení rychlé, z ovoce se nejčastěji používají třešně a jahody. Zde najdete různé recepty, mezi kterými samozřejmě nechybí ani zřejmě nejvíce oblíbená třešňová bublanina s drobenkou. Velmi snadná na přípravu je hrníčková bublanina bez vážení ingrediencí.

Seřadit
Nalezeno 48 receptů
Zobrazení

V míse našleháme žloutky s horkou vodou a třetinou cukru. Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme do něj zbylý cukr, potom žloutky a nakonec...

1
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Bílky šleháme s cukrem na pevný sníh, přimícháme do něj žloutky, přidáme mouku a hmotu lehce zamícháme. Nakonec přilijeme rozpuštěné máslo (20 g). ...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Máslo rozpustíme, višně vypeckujeme, opláchneme a necháme okapat. Všechny sypké suroviny promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh. Plech s vysokým...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Smícháme máslo s cukrem, žloutky, nastrouhanou citronovou kůrou a vyškrábnutým vanilkovým luskem a třeme cca 20 min. Poté postupně přidáváme mouku...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu1

Omyté višně vypeckujeme. Troubu si předehřejeme na 180°C. Čerstvá vajíčka rozklepneme, pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Do mísy prosejeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Jahody opláchneme a necháme okapat. Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Před pečením troubu předehřejeme na 180 °C. V míse...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
3 hlasy
Celkový čas přípravy 55 min Počet komentářů k receptu2

Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Změklé máslo, cukr a žloutky utřeme, přidáme vlažné mléko a polovinu mouky. Bílky a sůl ušleháme do tuhého sněhu, přidáme zbytek mouky a kypřící...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu2

Mléko, cukr, citronovou kůru, sůl a 3 žloutky důkladně rozmícháme. Přisypeme takové množství mouky, aby nám vzniklo těsto jako na lité lívance. Z...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Polovinu dávky cukru utřeme se žloutky, kakaem a citronovou kůrou do pěny. Druhou polovinu cukru zašleháme do tuhého sněhu ušlehaného z bílků,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Do mouky promíchané s kypřícím práškem do pečiva postupně přiléváme vlažné mléko a dobře zamícháme. Přidáme cukr a vejce, krátce promícháme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Heru necháme změknout, přidáme cukr, žloutky a utřeme. Postupně přiléváme vlažné mléko a 1/3 mouky. Z bílků ušleháme sníh, přidáme zbylou mouku s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Nejprve utřeme 80g cukru s vejci, vanilkovým cukrem, špetkou soli a rozdrobeným marcipánem. Poté smícháme mouku, kypřicí prášek a škrobovou moučku...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 75 min

Jablka oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřince, do klenby uděláme nožem zářezy a pokapeme citronovou šťávou. Troubu předehřejeme na 200C. Z...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme nastrouhané brambory, mouku, kůru a šťávu z citronu a tuhý sníh z bílků. Těsto vložíme do vymazané a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Změklé máslo utřeme do pěny, vmícháme polovinu cukru a postupně žloutky. Potom přidáme zbylý cukr. Bílky šleháme na pevný sníh, který zlehka...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Máslo utřeme s moučkovým cukrem a strouhanou citronovou kůrou. Do utřeného tuku vmícháme jeden žloutek po druhém, prolisovaný tvaroh a krupici...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Do mísy prosijeme mouku, cukr, kakao, kypřicí prášek a přidáme nastrouhanou kůru a vanilkový cukr. Rozklepneme vejce a s olejem vmícháme do těsta....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Vejce, mléko, mouku, cukr a sůl ušleháme metlou. Těsto vlijeme do silně rozpáleného pekáče s tukem a rychle je posypeme omytým ovocem. Bublaninu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Do pevného sněhu ušlehaného z bílků zašleháme cukr. Zlehka vmícháme žloutky a mouku. Těsto rozetřeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Polohrubou a hladkou mouku smícháme s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Přidáme cukr, mléko s rozšlehanými vejci, rozhřáté, vychladlé máslo a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Žloutky utřeme s cukrem a zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků. Směs vlijeme do vymaštěného pekáče a vsypeme okapané ovoce. Pečeme v mírně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Utřeme máslo, cukr a vejce. Vmícháme hladkou mouku, kypřicí prášek a špetku soli. Podle potřeby zředíme těsto trochou mléka. Polovinu těsta...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Utřeme máslo a postupně přidáváme žloutky, skořici, špetku soli a citronovou kůru. Do vyšlehaného másla přidáme v mléce namočené a prolisované...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj zašleháme cukr. Zlehka vmícháme prosátou mouku, po lžičkách přidáváme vychladlé rozpuštěné máslo. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli ušleháme do pěny, postupně přišleháme 4 vejce. Omytý a okapaný rybíz posypeme lžící mouky, zbylou mouku,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Mirabelky omyjeme a zalijeme slivovicí. Necháme marinovat 2 hodiny. Mouku smícháme se špetkou soli, přidáme rozšlehaná vejce. Promícháme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 160 min

Švestky zalijeme čajem a armaňakem a necháme hodinu macerovat. Mouku smícháme s 50 g cukru a vejci, přilijeme 150 ml vlažného mléka. Dobře...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 135 min

Borůvky promyjeme v sítu, necháme je odkapat, dáme do mísy a promícháme s práškovým cukrem. Do druhé mísy dáme žloutky, cukr krupici, máslo, vše...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

V mléce důkladně rozmícháme špetku soli, cukr, žloutky, hořkou mandli, citronovou kůru a vyškrábnutý vanilkový lusk. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

V míse pořádně utřeme měkké máslo (200 g) s cukrem, přimícháme mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr a 5 žloutků. Z bílku vyšleháme tuhý sníh,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Smícháme 150g hrubé mouky, 75g másla a 75g moučkového cukru. Vypracujeme drobenku, do které přimícháme mandlové lupínky. Necháme v chladu odležet. ...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 45 min

Jahody očistíme, umyjeme, nakrájíme po délce na třetinky a necháme odkapat. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílku. Měkké máslo nakrájíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Do mísy nasypeme mouku, cukr, rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky přidáme do mísy, z bílků vyšleháme sníh. Ještě do mísy...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Meruňky rozpůlíme, odpeckujeme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Rybíz otrháme ze stonků, v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Jahody v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Třešně v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Poté je zlehka obalíme v mouce. Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Omyté a okapané čerstvé borůvky necháme okapat, dáme mísy a posypeme cukrem. Do mísy nasypeme hladkou a polohrubou mouku, prášek do pečiva, vlahé...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist