Koblihy, vdolky

Koblihy, vdolky a vdolečky se nemusí péct jen na Velikonoce! Podívejte se na naše nejlepší recepty a upečte si vynikající plněné koblihy, vdolky z kynutého těsta nebo bavorské vdolečky i jindy. Receptů je zde samozřejmě mnohem víc…

Seřadit
Nalezeno 74 receptů
Zobrazení
Recept obsahuje video

Máslo 50g rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Žloutky s vanilkovým cukrem a pomerančovou kůrou metlou ušleháme do tužší pěny. Bílky vyšleháme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 55 min Počet komentářů k receptu2

Mouku nasypeme do mísy a přidáme 125g na kousky nakrájeného másla. Uprostřed uděláme důlek a do něj nasypeme lžičku soli a cukr. Promícháme prsty a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Vejce s cukrem šleháme ve vodní lázni a potom šleháme do studena, až zhoustnou. Do vychladlých vajec zamícháme prosátou mouku, a nakonec...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 55 min Počet komentářů k receptu1

Máslo ušleháme do pěny a přidáme polovinu cukru a kakaový prášek. Za stálého šlehání přidáváme postupně žloutky. V čisté nádobě ušleháme pevný...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

2 žloutky oddělíme do hrnku, který postavíme do vodní lázně a vaříme, až žloutky ztuhnou. Potom je protřeme sítem. Suché přísady prosijeme na vál,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Z bílků ušleháme pevný sníh. Zlehka do něj vmícháme žloutky a cukr, po povrchu těsta rozprášíme mouku, opatrně vše zamícháme. Pečeme zvolna v...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Žloutky s vařící vodou šleháme do hustší pěny, přidáme cukr a ještě chvíli šleháme. Z bílků ušleháme pevný sníh, smícháme se žloutkovou pěnou,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Celá vejce s cukrem šleháme v kastrůlku ve vodní lázni, až vznikne hustá pěna. Odstavíme z ohně, šleháme do vychladnutí. Nakonec zlehka přimícháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Z bílků ušleháme pevný sníh. Zlehka do něj zamícháme žloutky a cukr, povrch posypeme moukou, vmícháme ji do těsta. Nakonec přilijeme rozehřáté,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Do osolené mouky nasekáme ztužený tuk, dobře promneme, až vytvoříme drobenku. Přilijeme studenou vodu a směs krátce prohněteme, aby vzniklo tužší...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Vejce a cukr šleháme mixérem do pěny, přidáme mouku a vše šleháme do hladkého těsta. Směs rozdělíme do dvou forem o průměru 20 cm vyložených...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Do mísy nasypeme mouku, přisypeme moučkový cukr, špetku soli, promícháme, přidáme žloutky, změklé máslo a postupně zpracováváme těsto. Když máme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Z bílků ušleháme pevný, ne však zcela tuhý sníh. Během šlehání vsypeme do sněhu cukr. Žloutky v misce utřeme s vanilkovým cukrem (nebo s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. K přípravě těsta použijeme vejce, která mají pokojovou teplotu. Ve šlehači asi 7 minut...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist