Sladké pečivo
Sladké pečivo se může upéct pro nejrůznější běžné i slavnostnější příležitosti. Zde najdete nejlepší recepty na croissant, trdelník, pirohy, jidáše a mnohé další druhy, které vám určitě budou chutnat. Příprava a pečení většiny z nich je poměrně snadná a zvládne je určitě každý.
Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžičku cukru, větší část mouky se špetkou soli a vše dobře propracujeme. Necháme na teplém místě asi...





Rozdrobené droždí smícháme se lžičkou krupicového cukru a zalijeme vlažným mlékem. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku...





Čtyři plátky světlého, nejraději máslového, toustového chleba potřeme z jedné strany nutelou. Na ni přidáme nakrájený banán a ten mírně poprášíme...





V míse smícháme celozrnnou mouku, polohrubou mouku a hladkou sójovou mouku. Vyhloubíme důlek, do kterého vsypeme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme...





Třetinu cukru oddělíme a zbylý utřeme se žloutky do pěny. Postupně přiléváme horkou vodu a přisypáváme hrubou mouku. Z bílků ušleháme pevný sníh,...





Do vlažného mléka přidáme droždí, lžičku cukru a lžičku polohrubé mouky. Odložíme na teplé místo a necháme vzejít kvásek. Prosátou polohrubou...





Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky v míse vyšleháme s 3/4 dávky cukru a 1 lžící horké vody do pěny. Opatrně vmícháme mouku a zbylý cukr. Z bílků...





Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s 50g cukru krupice doběla. Z bílků za postupného přidávání zbylého cukru...





Cukr, dvě vejce a změklé máslo utřeme, přidáme mouku a jedlou sodu. Vypracujeme tužší těsto, vyválíme na plát a vykrajujeme různé tvary nebo těsto...





Z droždí, mléka a soli vypracujeme kvásek. Přidáme mouku, vejce, heru, špetku cukru a necháme hodinu kynout. Poté rozdělíme na 4 kusy, každý...





Cukr utřeme s vejci a změklým máslem, přidáme rozdrobené droždí, sůl, mléko a směs promícháme. Poté přidáváme hladkou mouku a vypracujeme těsto,...





Mléko osladíme a rozdrobíme v něm droždí. Do mouky rozdrobíme máslo, přidáme sůl a vzniklý kvásek. Z těsta utvoříme váleček a nakrájíme kousky,...





Nejprve prosejeme na vál mouku s kypřicím práškem a solí. Uprostřed uděláme důlek, vlijeme mléko, rozklepneme vejce a přidáme na kousky nakrájené...





Zpracujeme těsto z kvasnic, vody, mouky, medu, koření, vloček a tuku. Necháme vykynout a poté pečeme při 160 stupních 45 minut. Chleba necháme...





Na plát vyválíme listové těsto, vykrájíme trojúhelníky. Z cukru, mléka a prášků uvaříme pudink, ale místo jednoho pudinkového prášku použijeme na...





V míse utřeme žloutky s máslem a cukrem do pěny. Přidáme mouku, nastrouhané brambory a zaděláme vzešlým kváskem. Do těsta přidáme vanilkový cukr a...





Do prosáté mouky prolisujeme tvaroh. Osolíme, přidáme olej a vejce a zpracujeme hladké těsto. Okořeníme špetkou karí. Těsto rozválíme na placku...





Droždí smícháme se lžičkou cukru, přilijeme vlažnou smetanu a necháme vykynout. Smícháme máslo, žloutky, vykynutý kvásek, zbylou smetanu a mouku....





Droždí rozdrobíme do mouky, přidáme 3 vejce, rozpuštěné máslo, cukr, vanilkový cukr, trochu nastrouhané citronové kůry, mléko, špetku soli a...





Z mouky, másla, cukru, žloutku, smetany, špetky skořice a prášku do pečiva vypracujeme těsto. Necháme je asi 30 minut odpočinout. Z těsta...




