Sladké pečivo
Sladké pečivo se může upéct pro nejrůznější běžné i slavnostnější příležitosti. Zde najdete nejlepší recepty na croissant, trdelník, pirohy, jidáše a mnohé další druhy, které vám určitě budou chutnat. Příprava a pečení většiny z nich je poměrně snadná a zvládne je určitě každý.
Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžičku cukru, větší část mouky se špetkou soli a vše dobře propracujeme. Necháme na teplém místě asi...
Rozdrobené droždí smícháme se lžičkou krupicového cukru a zalijeme vlažným mlékem. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku...
Čtyři plátky světlého, nejraději máslového, toustového chleba potřeme z jedné strany nutelou. Na ni přidáme nakrájený banán a ten mírně poprášíme...
V míse smícháme celozrnnou mouku, polohrubou mouku a hladkou sójovou mouku. Vyhloubíme důlek, do kterého vsypeme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme...
Třetinu cukru oddělíme a zbylý utřeme se žloutky do pěny. Postupně přiléváme horkou vodu a přisypáváme hrubou mouku. Z bílků ušleháme pevný sníh,...
Do vlažného mléka přidáme droždí, lžičku cukru a lžičku polohrubé mouky. Odložíme na teplé místo a necháme vzejít kvásek. Prosátou polohrubou...
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky v míse vyšleháme s 3/4 dávky cukru a 1 lžící horké vody do pěny. Opatrně vmícháme mouku a zbylý cukr. Z bílků...
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s 50g cukru krupice doběla. Z bílků za postupného přidávání zbylého cukru...
Cukr, dvě vejce a změklé máslo utřeme, přidáme mouku a jedlou sodu. Vypracujeme tužší těsto, vyválíme na plát a vykrajujeme různé tvary nebo těsto...
Z droždí, mléka a soli vypracujeme kvásek. Přidáme mouku, vejce, heru, špetku cukru a necháme hodinu kynout. Poté rozdělíme na 4 kusy, každý...