Sladké pečivo

Sladké pečivo se může upéct pro nejrůznější běžné i slavnostnější příležitosti. Zde najdete nejlepší recepty na croissant, trdelník, pirohy, jidáše a mnohé další druhy, které vám určitě budou chutnat. Příprava a pečení většiny z nich je poměrně snadná a zvládne je určitě každý.

Seřadit
Nalezeno 135 receptů
Zobrazení

Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžičku cukru, větší část mouky se špetkou soli a vše dobře propracujeme. Necháme na teplém místě asi...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Rozdrobené droždí smícháme se lžičkou krupicového cukru a zalijeme vlažným mlékem. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Čtyři plátky světlého, nejraději máslového, toustového chleba potřeme z jedné strany nutelou. Na ni přidáme nakrájený banán a ten mírně poprášíme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 7 min Počet komentářů k receptu2

V míse smícháme celozrnnou mouku, polohrubou mouku a hladkou sójovou mouku. Vyhloubíme důlek, do kterého vsypeme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 90 min Počet komentářů k receptu1

Třetinu cukru oddělíme a zbylý utřeme se žloutky do pěny. Postupně přiléváme horkou vodu a přisypáváme hrubou mouku. Z bílků ušleháme pevný sníh,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu2

Do vlažného mléka přidáme droždí, lžičku cukru a lžičku polohrubé mouky. Odložíme na teplé místo a necháme vzejít kvásek. Prosátou polohrubou...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 65 min Počet komentářů k receptu2

Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky v míse vyšleháme s 3/4 dávky cukru a 1 lžící horké vody do pěny. Opatrně vmícháme mouku a zbylý cukr. Z bílků...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
3 hlasy
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s 50g cukru krupice doběla. Z bílků za postupného přidávání zbylého cukru...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Cukr, dvě vejce a změklé máslo utřeme, přidáme mouku a jedlou sodu. Vypracujeme tužší těsto, vyválíme na plát a vykrajujeme různé tvary nebo těsto...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Z droždí, mléka a soli vypracujeme kvásek. Přidáme mouku, vejce, heru, špetku cukru a necháme hodinu kynout. Poté rozdělíme na 4 kusy, každý...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist