Poháry, ovoce
Jahody, broskve, banány a další druhy ovoce jsou vhodné na různé chutné ovocné dezerty – recepty na ně najdete právě v této části. Jsou zde i recepty na různé poháry s ovocem a se zmrzlinou. Domácí zmrzlina je samozřejmě nejlepší a ta se může vyrobit i bez přístroje. Zcela jistě vám bude chutnat i smažené ovoce, které si připravíte podle našich vyzkoušených receptů.
Do hrnce s vodou přidáme citrónovou šťávu, vanilkový cukr, přisypeme skořici, vložíme hřebíček a nakonec med. Vše dobře zamícháme a na silném ohni...
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme řidší pudink. Hrnec s pudinkem vložíme do studené vody a za stálého míchání necháme vychladnout....
Jablka rozkrojíme, vykrojíme jádřince a zbytek nakrájíme na kostičky, datle rozkrojíme napůl, zbavíme pecek a nakrájíme na větší kousky. Do misky...
Tvaroh utřeme s cukrem, 1 vejcem a 1dl mléka na hladký krém. Veku nakrájíme na plátky a po dvou je spojíme krémem. Do misky dáme 1 vejce, mouku a...
Do hlubšího hrnce vložíme máslo, 2 - 3 lžíce nastrouhané pomerančové kůry, lžičku cukru, špetku soli a pomalu, při mírné teplotě, směs budeme...
Oloupané banány nakrájíme na silná kolečka. Osmažíme je na pánvi s rozehřátým másle, aby změkly, vyjmeme a urovnáme na nahřátou mísu. Do másla v...
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink. Do vychladlého pudinku vmícháme bílý jogurt a směs nalijeme do pohárů. Každý pohár ozdobíme...
Banány oloupeme a podélně nakrájíme. Položíme je na talířky, polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme ušlehanou smetanou.
Grapefruity a pomeranče oloupeme, zbavíme i vnitřní bílé slupky a dílky vyloupeme. Ovoce rozdělíme do zapékacích misek. V misce ušleháme vejce a...
Hrušky oloupeme a stopky ponecháme. Spodní stranu hrušek mírně seřízneme. V kastrole zvolna svaříme červené víno s cukrem, citrónovou šťávou a...