Zmrzlina
Zmrzlina je určitě vítané osvěžení a s našimi recepty už ji nemusíte jen kupovat - domácí zmrzlina se totiž dá připravit velmi jednoduše i bez přístroje. Pokud si navíc pořídíte praktické formy na zmrzlinu, bude příprava ještě snadnější a jiná, než ta vaše domácí zmzlina, vám už asi chutnat nebude. Nejvíce oblíbená je údajně jahodová zmrzlina, zde najdete recepty na ni i mnoho dalších.
Omyté jahody rozmixujeme s jogurtem, citronovou šťávou a medem. Směs dáme zmrazit. Během první hodiny mražení zmrzlinu nejméně dvakrát promícháme.
Meloun zbavíme pecek a nakrájíme na kostičky. Spolu s mátou ho rozmixujeme dohladka. Rozdělíme do formiček na nanuky a necháme přes noc zmrznout...
V kastrůlku uvedeme do varu 300ml mléka smíchaného s cukrem, vanilkovým cukrem a mletými mandlemi. Ve zbylém mléce rozmícháme žloutky, maizenu a...
Rebarboru důkladně omyjeme studenou vodu, z neloupané odřízneme tuhé konce a ostatní nakrájíme na tenké plátky. Do nízkého hrnce s horkou vodou...
Do mrazáku nastaveného na nízký stupeň dáme mrazuvzdorné misky nebo skleničky. V kastrůlku na mírném ohni rozpustíme cukr s 300 ml vody, zvýšíme...
Přezrálé banány oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1 centimetr. Nakrájené banány necháme v mikrotenovém sáčku nebo uzavíratelné...
Do ovocného nebo bílého jogurtu přes víčko propíchneme lžíci a jogurt vložíme na 3-4 hodiny do mrazáku.
Jahody omyjeme, necháme okapat a rozpůlíme je. Smetanu ušleháme, osladíme a smícháme s jahodami. Směs naplníme do skleněných misek a dáme zmrazit...
Šlehačku vyšleháme dohusta, až tvoří špičky. Přidáme citronovou kůru a šťávu, cukr a mléko. Mícháme, až se přísady stejnoměrně smísí. Směs vlijeme...
Nejprve přivedeme mléko s levandulovými květy k varu. Odstavíme, zakryjeme pokličkou a necháme 30minut stát. Poté přecedíme mléko přes síto. ...