Semifredo
Semifredo je vynikající zmrzlinový dezert, který má původ v Itálii. Semifredo se připravuje z domácí zmrzliny, která se nechá zmrazit ve formě různých tvarů – může se použít například forma na biskupský chlebíček. Do zmrzliny se přidávají i různé další ingredience. Vyzkoušejte naše recepty, podle kterých se připravuje vynikající domácí zmrzlina semifredo.
Ve vodní lázni šleháme cukr, žloutky, vejce a vanilkový extrakt, když směs zhoustne a zesvětlá, odstavíme a za občasného promíchání necháme...





Ve vodní lázni šleháme vejce, žloutky, cukr a vanilkový extrakt. Když směs zhoustne, odstavíme a necháme zchladnout. Spojíme s ušlehanou smetanou...





Žloutky ušleháme s cukrem, vmícháme šampaňské a ušlehanou smetanu. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Formu vyložíme potravinářskou fólií,...





Ze dvou jablek odstraníme jadřince, nakrájíme je na kousky a rozmixujeme se šťávou vylisovanou z půlky citronu a 2 lžícemi cukru. Omyté jahody...





Croccante nadrtíme pomocí válečku. Smetanu ušleháme do polotuha. Žloutky ušleháme s 25 g moučkového cukru do krému. Bílky vyšleháme v tuhý sníh,...





185 ml smetany zahřejeme. Mezitím smícháme 170 g cukru krupice, kakao, sherry brandy, žloutky a celou vzniklou směs přelijeme horkou smetanou,...





Očištěné a omyté jahody rozmixujeme. Smetanu ušleháme s cukrem do polotuha a smícháme s jahodovým pyré. Vmícháme rozdrcené pusinky, likér a směs...





Vejce a smetanu necháme před přípravou v místě se stejnou teplotou. Žloutky oddělíme od bílků, žloutky metličkou vyšleháme s cukrem a přidáme...





Do horké vodní lázně dáme ohnivzdornou nádobu, do ní rozklepneme celá vejce, přidáme žloutky, vanilkový cukr a krupicový cukr. Šleháme asi 5 minut...




