Sorbet

Sorbet je osvěžující studený mražený dezert, který se připravuje z ovocné šťávy nebo pyré, cukru a vody, případně se může použít i víno nebo čaj. Některé druhy sorbetu obsahují i alkohol. Domácí výroba sorbetu je velmi jednoduchá. Základní surovinou je prolisované ovoce nebo ovocná šťáva. Ovoce se používá čerstvé, jedinou výjimkou jsou jablka, která se musí krátce povařit. Jahody, meruňky a rybíz se promačkávají přes síto a doslazují, z linetky, pomeranče nebo citrónu se vymačkává nebo lisuje šťáva. Druhy ovoce se často kombinují, chutný je například rybíz s broskvemi nebo rybíz s angreštem. Na zmrazení sorbetu jsou nejvhodnější tvořítka na led nebo formy na zmrzlinu a nanuky.

Seřadit
Nalezeno 47 receptů
Zobrazení

Do mrazáku nastaveného na nízký stupeň dáme mrazuvzdorné misky nebo skleničky. V kastrůlku na mírném ohni rozpustíme cukr s 300 ml vody, zvýšíme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist