Zmrzlina ovocná

Domácí ovocná zmrzlina je vynikající osvěžení pro horké sny. Připravit se může jen z ovoce a cukru, ale také i s mlékem, smetanou, jogurtem nebo tvarohem. Na výrobu se může použít v podstatě každé ovoce, nejvíce oblíbené jsou jahody. Zde najdete recepty, podle kterých se připravuje nejlepší ovocná domácí zmrzlina bez přístroje.  

Seřadit
Nalezeno 36 receptů
Zobrazení

Jahody omyjeme, necháme okapat a rozpůlíme je. Smetanu ušleháme, osladíme a smícháme s jahodami. Směs naplníme do skleněných misek a dáme zmrazit...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Šlehačku vyšleháme dohusta, až tvoří špičky. Přidáme citronovou kůru a šťávu, cukr a mléko. Mícháme, až se přísady stejnoměrně smísí. Směs vlijeme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Nejprve přivedeme mléko s levandulovými květy k varu. Odstavíme, zakryjeme pokličkou a necháme 30minut stát. Poté přecedíme mléko přes síto. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábneme z něj do kastrolu semena. Přilijeme mléko a pomalu přivedeme k varu. Odstavíme a necháme asi...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Nejprve přivedeme k varu mléko, polovinu cukru, sušené mléko a smetanu. Žloutky a zbylý cukr utřeme doběla. Pomalu přidáme svařené mléko. Za...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Maliny svaříme se 100 ml vody, dle chuti přisladíme, prolisujeme přes cedník a necháme vychladnout. Hotový vanilkový pudink smícháme s cukrem a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Mléko, 100g cukru a rozříznutý, vyškrábnutý vanilkový lusk přivedeme k varu, poté odstavíme, zakryjeme pokličkou a necháme cca 10min stát. Mezitím...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Nejprve utřeme žloutky s cukrem doběla. Smícháme mléko, smetanu a polovinu vyškrábnutého vanilkového lusku a postupně za stálého míchání přilijeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Žloutky rozmícháme s cukrem a přidáme uvařenou a přecezenou kávu. Postupně přiléváme smetanu, mléko a vše za stálého míchání zahříváme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Cukr rozmícháme se žloutky a vejcem a přidáme kakao. Postupně přiléváme mléko (nebo smetanu), dobře rozšleháme a zahříváme do zhoustnutí - nesmíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Cukr zalijeme vodou a uvaříme sirup. Necháme vychladnout. Do vychladlého sirupu vlijeme pomerančovou šťávu. Sirup nalijeme do zmrzlinového...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Vychlazenou smetanu ušleháme do husta. Přidáme očištěnou, jemně nastrouhanou mrkev a osladíme vanilkovým cukrem. Krém vložíme do formy (např. na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Omyté a okapané jahody umixujeme. Svaříme cukr s 5 lžícemi vody. Po vychladnutí jej umícháme s jahodovým protlakem, limetkovou šťávou a kefírovým...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Cukr opražíme na sucho, až vznikne karamel, přilijeme trochu horké vody, povaříme na hustší rozvar a vlijeme do smetany se žloutky. Chvilku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

V kastrůlku smícháme 115 g cukru a 60 ml vody, mícháme na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a vaříme 6 minut, dokud sirup...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Oloupané jedlé kaštany a šťávu vymačkanou z pomeranče společně rozmixujeme. Vejce, cukr a žloutky šleháme ve vodní lázni do pěny, vyjmeme z lázně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Vejce ušleháme mixérem nebo šlehačem do husté pěny, postupně zašleháme cukr. Čokoládu rozpustíme v hrnci se silným dnem, přidáme k vaječné směsi...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Moučkový cukr rozmícháme s kokosovým likérem dohladka. Přidáme 200g nastrouhaného kokosu a dřeň z vanilkového lusku. Nakonec zlehka vmícháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Smetanu s vanilkou ušleháme dotuha a pak ji opatrně vmícháme do kaštanového pyré. Ochutíme citronovou šťávou. Hotový kaštanový krém s vanilkovou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 5 min

Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku. Ve větší míse smícháme kaštanové pyré, cukr a koňak. Šleháme až je směs hladká, oatrně vmícháme tuhou šlehačku...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 15 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist