Rýže
Rýže je velmi oblíbená příloha, ale můžete z ní připravit i mnoho chutných hlavních jídel - například rizoto s kuřecím masem nebo rýžový nákyp mohou být vynikající a chutné večeře. Recepty na jídla z rýže vám zcela jistě pomůžou alespoň k inspiraci a rýži si budete připravovat i jinak, než jen prostým vařením. V každém případě se vám ale vyplatí pořídit si speciální hrnec na rýži.
Vepřovou plec nebo ořez omyjeme a nakrájíme na drobné kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme ji na tuku dorůžova. Přidáme maso,...





Propláchnutou rýži vsypeme do hrnce, zalijeme mlékem, osolíme a za občasného míchání uvaříme. Do vychladlé rýže vmícháme 3 lžíce rozpuštěného másla...





Kořenovou zeleninu očistíme, drobně nakrájíme a osmahneme ji na másle. Přidáme přebranou a spařenou rýži, zalijeme přiměřeným množstvím vývaru,...





Rýži přebereme, propláchneme a prolijeme vařící vodou. Nasypeme ji do vařícího mléka, mírně osolíme, přidáme 1/3 dávky másla a bez míchání zvolna...





Rýži přebereme, několikrát propláchneme studenou vodou, spaříme ji, znovu propláchneme a necháme okapat. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme...





Rýži propláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat. Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, přidáme vanilkový cukr a trochu soli,...





Nejprve uvaříme rýži dle standardního postupu, hotovou rýži dáme stranou. V pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme vepřové maso,...





Rýži přebereme, propláchneme a prolijeme vařící vodou. Nasypeme ji do vařícího mléka, mírně osolíme a bez míchání zvolna zavaříme. Pod poklicí rýži...





Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a petrželku posekáme. Slaninu v hrnci na oleji rozškvaříme...





Rýži spaříme vařící vodou, propláchneme studenou vodou, ocedíme a necháme okapat. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme...





Slaninu nakrájíme na nudličky a rozškvaříme. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, propláchnutou rýži, a chvíli mícháme. Přidáme rajčatový protlak,...





V kastrole rozehřejeme máslo a zpěníme na něm oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Vsypeme propláchnutou rýži a necháme ji zesklovatět. Zalijeme...






Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli smažíme na rozehřátém oleji asi 5 minut dozlatova. Přisypeme propláchnutou rýži a 2 minuty mícháme....





Telecí maso opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Na poloviční dávce tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme...





Rozmíchaná vejce vlijeme do horkého oleje a usmažíme je. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, očištěný, omytý pórek, paprikové lusky, na plátky...





Olej rozehřejeme v hluboké pánvi a vlijeme do něj rozšlehaná, osolená vejce. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájený pórek, šunku,...





Kuřecí prsa omyjeme, drobně nakrájíme a osmahneme s jemně nakrájenou cibulí, kterou jsme předem osmažili na tuku dorůžova. Žampiony očistíme,...





Na hlubší pánvi rozpalte olej a tři minuty na něm opékejte cubulku, dokud nezměkne, pak na ni nasypte kari a chvilku všechno míchejte. Přidejte...





Rozmrazíme špenát, poté ho podusíme. Přidáme pepř a sůl. V hrnci rozpustíme půlku másla, pokrájenou cibuli a česnek na něm necháme zesklovatět....





Rýži nasypeme do kastrolu, zalijeme vodou a při nízké teplotě pomalu vaříme, dokud se voda nevztřebá. Poté zalijeme mlékem a smetanou ke šlehání....




