Rizota
Rizoto je velmi oblíbené jídlo, které se dá připravit s nejrůznějšími přísadami – nejčastěji je to kuřecí maso a zelenina, použít se ale mohou i houby a mnoho dalších. Základem opravdu chutného rizota je především správně uvařená rýže. V této části najdete recepty, podle kterých si připravíte mnoho druhů rizota, nechybí zde samozřejmě ani pravé italské nebo vynikající srbské rizoto.
Vepřovou plec nebo ořez omyjeme a nakrájíme na drobné kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme ji na tuku dorůžova. Přidáme maso,...
Nejprve uvaříme rýži dle standardního postupu, hotovou rýži dáme stranou. V pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme vepřové maso,...
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli smažíme na rozehřátém oleji asi 5 minut dozlatova. Přisypeme propláchnutou rýži a 2 minuty mícháme....
Telecí maso opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Na poloviční dávce tuku ji osmahneme dorůžova. Přidáme...
Kuřecí prsa omyjeme, drobně nakrájíme a osmahneme s jemně nakrájenou cibulí, kterou jsme předem osmažili na tuku dorůžova. Žampiony očistíme,...
Rozmrazíme špenát, poté ho podusíme. Přidáme pepř a sůl. V hrnci rozpustíme půlku másla, pokrájenou cibuli a česnek na něm necháme zesklovatět....
Na oleji zesklovatíme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme česnek a špetku vegety. Vysypeme propláchnutou rýži a opečeme. Přilijeme sklenku...
Nakrájíme oloupanou cibuli, osmahneme ji, přidáme mleté maso, osolíme a opepříme, podlijeme trochou vody a podusíme. Uvaříme rýži, maso a rýži...
Houby nakrájíme na plátky a ve větší pánvi cca 5min orestujeme, dokud nezměknou. Odložíme stranou. Na pánvi rozpálíme polovinu másla a orestujeme...
Krůtí maso nakrájíme na nudličky a promícháme s olejem, kečupem, prolisovaným česnekem, rozšlehaným vejcem a ochutíme grilovacím kořením. Necháme...