Ovocná vína a likéry

Likéry, punče, ovocná vína, mošty jsou velmi chutné a také zdravé nápoje, které si můžete podle našich receptů snadno připravit doma. Některé suroviny jsou možná netradiční, ale až si z nich svůj vlastní domácí vaječný nebo zázvorový likér, ovocné víno, vánoční punč nebo mošt vyrobíte, budete příjemně překvapeni chutí i vůní. Všechny recepty jsou vyzkoušené a záleží jen na vaší chuti, dostupných ingrediencích a třeba i příležitosti, který si vyberete.

Seřadit
Nalezeno 71 receptů
Zobrazení

Zvolna zahříváme vodu s celou skořicí a třtinovým cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Potom vmícháme nahrubo umletou kávu, uvedeme do varu a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Z vody a kávy připravíme filtrovanou kávu. Do 2 vysokých a teplých sklenic na dno dáme 1 lžičku cukru a přelijeme pravou irskou whisky. Nakonec vše...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 6 min Počet komentářů k receptu1

Do skleněné konvičky nasypeme rozpustnou kávu, zalijeme vroucí vodou, necháme chvilku vylouhovat, přisypeme cukr, necháme rozpustit, dáme vychladit...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Z vody a kávy připravíme filtrovanou kávu. Do 2 sklenic rozdělíme hřebíček, skořici a nové koření. Do obou sklenic rozdělíme horkou filtrovanou...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 65 min Počet komentářů k receptu1

Čokoládu nastrouháme a společně s cukrem, vanilkou, smetanou a trochou vody zahříváme, dokud se nerozpustí. Poté dolejeme hotovou černou kávou a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu1

Do nahřátých sklenic dáme 2 lžičky krupicového cukru a do dvou třetin nalijeme horkou černou kávu. Zamícháme, přidáme 2 lžíce irské whisky a navrch...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Mletou kávu vsypeme do nahřátého kastrůlku, spaříme vroucí vodou a přivedeme k varu. Po vzkypění odstavíme z plotny a pod pokličkou necháme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Citronovou kůru nastrouháme a rozdělíme do šálků, zalijeme horkou kávou a do každého šálku přidáme lžičku likéru a osladíme. Promícháme a podáváme.

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Kávu nalijeme do šálku, přidáme vaječný koňak, podle chuti cukr a zamícháme. Ozdobíme šlehačkou a posypeme strouhanou čokoládou.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

200 ml vody dobře promícháme s 2 lžičkami cukru a 2 lžičkami mleté kávy. Vše nalijeme do džezvy a na mírném plameni uvedeme k varu. V momentě, kdy...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Uděláme opravdu dobrou černou kávu z čerstvě umleté kvalitní zrnkové kávy, necháme vylouhovat, osladíme a přecedíme, abychom se zbavili sedliny,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Decilitrem vařící vody zalijeme 20 g kávy, necháme vychladnout. Do misky vysypeme mouku, cukr, hřebíček, sůl, kypřící prášek, 1 vejce, citrónovou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Horkou černou kávu dáme do šálků, přidáme vlažnou smetanu, promícháme a jako mozaiku vmícháme vaječný koňak.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Ušleháme smetanu s cukrem dotuha. Rozdělíme do hrnečků, vmícháme brandy. Do horké, čerstvě uvařené kávy vmícháme skořici a nalijeme na ušlehanou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Porcelánovou nádobu s víkem nahřejeme, nalijeme do ní horkou černou kávu, přidáme celou skořici, nové koření a hřebíčky. Osladíme, promícháme,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Elektrickým šlehačem ušleháme černou kávu, kávovou zmrzlinu, lžíci fernetu na řídký jemný krém, který rozdělíme do vysokých sklenic.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Rozdrtíme led, rozmixujeme s kávou, vmícháme vaječný koňak, našleháme, přidáme smetanu, nalijeme do sklenic, ozdobíme ušlehanou smetanou a posypeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Nejprve uvaříme černou kávu, ochutíme cukrem dle chuti a rozlejeme do čtyř pohárů. Doplníme ušlehanou smetanou, posypeme nastrouhanou čokoládou a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Vychlazené vysoké koktejlové sklenky připravíme na pracovní plochu. Do kávového hrníčku nasypeme 20 g turecké kávy a zalijeme ji 1 dl vroucí vody,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 2 min

Půlku pomeranče oloupeme, ukrojíme 4 plátky. Rozdělíme je do 2 sklenic. Plátky pomeranče posypeme cukrem, zalijeme trochou vařící vody a necháme 3...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 4 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist