Dipy
Dipy se servírují především ke grilovanému nebo pečenému masu. Velmi často se přípravují s česnekem nebo se sýrem, ale surovin, které se používají, je samozřejmě mnohem víc. Recepty na klasické i méně známé různé dipy z mnoha ingrediencí najdete právě v této části a jejich přípravu určitě snadno zvládnete.
Na pánvi opražíme nasekané ořechy, poté za neustálého míchání přidáváme pomazánku, do roztavené směsi přilijeme kefír a nakonec ochutíme solí,...
Papričky jalapeňo rozpůlíme a semínka vyhodíme. Zprudka je osmažíme na pánvi, až jejich kůže úplně zhnědne. Zabalíme je do sáčku a nechám je...
Estragon nakrájíme na jemno. Smícháme ho s ostatními ingrediencemi. Před podáváním necháme vychladit v lednici.
Sýry, víno i máslo necháme přes noc položené na kuchyňské lince, aby v den zpracování měly pokojovou teplotu. Všechny sýry nastrouháme. Poté...
Všechny ingredience kromě poloviny množství parmazánu a poloviny množství goudy rozmixujeme dohladka. Směs dáme do pekáčku a posypeme odloženými...
Smetanu ušleháme dotuha. Parmazán nastrouháme na jemno. Ingredience kromě smetany, chipsů a dvou lžic strouhaného parmazánu smícháme dohromady....
Smetanu vyšleháme dotuha. Troubu předehřejeme na 180 °C. Smícháme strouhanou nivu, chilli omáčku, strouhaný modrý sýr, najemno nakrájené kuřecí...
Slaninu a cibuli nakrájíme na jemno. Nasypeme na plech vyložený pečícím papírem, rozprostřeme a pečeme 10 minut dokřupava na 180 °C. Mezitím do...
Nejlépe nové brambory očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a dáme vařit jako brambory na loupačku. Připravíme si okurkový česnekový krém....
Jogurt, kari koření, papriku, skořici, pepř a sůl dobře rozmícháme. Vzniklou směs dáme vychladit. Jogurt podáváme k pečenému masu a drůbeži.