MilujiVaření.cz Recepty Chod Omáčky Dipy
Dipy Dipy se servírují především ke grilovanému nebo pečenému masu. Velmi často se přípravují s česnekem nebo se sýrem , ale surovin, které se používají, je samozřejmě mnohem víc. Recepty na klasické i méně známé různé dipy z mnoha ingrediencí najdete právě v této části a jejich přípravu určitě snadno zvládnete.
Dip z tvarohu a rukoly Nejdříve omyjeme rajčata a rukolu, osušíme, rukolu nasekáme na jemno, rajčata nakrájíme na malé kousky. Česnek prolisujeme.
V míse důkladně promícháme tvaroh a vodu, poté přidáme sůl, pepř, citrónovou šťávu a kůru, med, prolisovaný česnek, vše promícháme, nakonec přidáme připravená rajčata s rukolou.
Směs přendáme do misek a ihned servírujeme.
Cukrářská škola V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.
J o g u r t , k a r i k o ř e n í , p a p r i k u , s k o ř i c i , p e p ř a s ů l d o b ř e r o z m í c h á m e .
V z n i k l o u s m ě s d á m e v y c h l a d i t .
J o g u r t p o d á v á m e k p e č e n é m u m a s u a d r ů b e ž i .
N e j l é p e n o v é b r a m b o r y o č i s t í m e k a r t á č k e m p o d t e k o u c í v o d o u a d á m e v a ř i t j a k o b r a m b o r y n a l o u p a č k u .
P ř i p r a v í m e s i o k u r k o v ý č e s n e k o v ý k r é m . P o k r á j í m e o k u r k y , p o d é l n ě r o z p ů l í m e a l ž i č k o u v y d l a b e m e s e m e n a . P ř i p r a v e n é p ů l k y n a s t r o u h á m e , o s o l í m e a 1 0 m i n u t n e c h á m e s t á t , a b y p u s t i l y v o d u .
V m i s c e r o z m í c h á m e ž e r v é a p ř i d á m e p r o l i s o v a n ý č e s n e k .
Z o k u r e k s l i j e m e p ř e b y t e č n o u v o d u a s o l e j e m v m í c h á m e d o ž e r v é . S m ě s v y š l e h á m e , o p e p ř í m e a o s o l í m e .
O k u r k o v ý k r é m v y c h l a d í m e .
U v a ř e n é b r a m b o r y r o z č t v r t í m e a p o l é v á m e k r é m e m .
R a j č a t a o m y j e m e , o l o u p e m e a d u ž i n u p o k r á j í m e n a m a l é k o u s k y . J a d ř i n e c s m í c h á m e s o c t e m , s o l í a p e p ř e m . Š a l o t k u o l o u p e m e a p o k r á j í m e n a j e m n o . B a z a l k u o m y j e m e a n a s e k á m e .
V š e c h n y s u r o v i n y s m í c h á m e v m i s c e a d o c h u t í m e s o l í a p e p ř e m d l e c h u t i .
V m í s e u t ř e m e č e s n e k s e s o l í , p ř i d á m e ž l o u t k y , m e t l i č k o u z a s t á l é h o m í c h á n í š l e h á m e d o p ě n y , p ř i l é v á m e o l e j a n e u s t á l e š l e h á m e .
N a k o n e c p r o m í c h á m e s p e p ř e m a š ť á v o u z c i t r ó n u .
D i p v l o ž í m e d o m a l ý c h m i s e k a m ů ž e m e s e r v í r o v a t .
N e j d ř í v e o m y j e m e r a j č a t a a r u k o l u , o s u š í m e , r u k o l u n a s e k á m e n a j e m n o , r a j č a t a n a k r á j í m e n a m a l é k o u s k y . Č e s n e k p r o l i s u j e m e .
V m í s e d ů k l a d n ě p r o m í c h á m e t v a r o h a v o d u , p o t é p ř i d á m e s ů l , p e p ř , c i t r ó n o v o u š ť á v u a k ů r u , m e d , p r o l i s o v a n ý č e s n e k , v š e p r o m í c h á m e , n a k o n e c p ř i d á m e p ř i p r a v e n á r a j č a t a s r u k o l o u .
S m ě s p ř e n d á m e d o m i s e k a i h n e d s e r v í r u j e m e .
R a j č e o m y j e m e , s p a ř í m e v r o u c í v o d o u a o l o u p e m e s l u p k u . D u ž i n u p o k r á j í m e n a m a l é k o u s k y .
T y s m í c h á m e s d ž e m e m , o c t e m a s o l í .
H l a v i č k y č e s n e k u s e ř í z n e m e n a h o ř e , o s o l í m e , z a k á p n e m e o l e j e m a z a b a l í m e d o a l o b a l u .
B a t á t y n a k r á j í m e n a h r a n o l k y , o s o l í m e a p o s y p e m e t y m i á n e m .
B a t á t y i č e s n e k n a s k l á d á m e n a p l e c h a p e č e m e 3 5 m i n u t n a 2 0 0 ° C .
Ž l o u t k y v y š l e h á m e s c i t r o n o v o u š ť á v o u a s o l í . P o s t u p n ě z a š l e h á v á m e o l i v o v ý o l e j .
Č e s n e k v y m a č k á m e z e s l u p e k a p ř i d á m e k e ž l o u t k ů m .
B a t á t y p o d á v á m e s e v z n i k l o u p a s t o u .
J o g u r t s m í c h á m e s m e d e m , s e z a m o v o u p a s t o u t a h i n i , š ť á v o u a k ů r o u z 1 / 2 p o m e r a n č e , p á l i v o u p a p r i k o u , s k o ř i c í , s o l í a p e p ř e m .
C i b u l i n a k r á j e n o u n a j e m n o z p ě n í m e n a o l e j i s c u k r e m .
N e c h á m e z k a r a m e l i z o v a t .
P ř i d á m e p r o l i s o v a n ý č e s n e k a p o c h v í l i i o s t a t n í i n g r e d i e n c e .
P o d l i j e m e v o d o u a k r á t c e p o v a ř í m e .
Ž l o u t k y v y š l e h á m e s p o l u s h o ř č i c í a s o l í , a ž v z n i k n e j e d n o l i t á s m ě s .
Z a s t á l é h o m í c h á n í p o m a l i č k u p ř i l é v á m e o l i v o v ý o l e j . P ř i d á m e i v i n n ý o c e t a c i t r o n o v o u š ť á v u .
N y n í z a v e l m i p o m a l é h o p ř i l é v á n í a s t á l é h o š l e h á n í p ř i l é v á m e i ř e p k o v ý o l e j . P o k u d s e v á m z a č n e z d á t , ž e s m ě s n e n í j e d n o l i t á , j e š t ě z p o m a l t e p ř i l é v á n í o l e j e .
N a k o n c i j e š t ě v m í c h á m e n a s e k a n o u p e t r ž e l k u a p o d á v á m e j a k o d i p .
V k a p i t o l á c h a l e k c í c h n a j d e t e v š e , c o p o t ř e b u j e t e z n á t a v ě d ě t o k u c h y n i , s u r o v i n á c h i s a m o t n é m v a ř e n í .
R a d y , t i p y , t r i k y . . . P o k u d s e v á m v k u c h y n i n ě c o n e p o v e d l o , n e b o c h c e t e j e n p o r a d i t , r á d c e j e t u p r o v á s .