Salsy

Salsa není typická česká omáčka, ale i ona se již v naší kuchyni objevuje a tak recepty na ni nechybí ani zde. Můžete si podle nich připravit například pikantní salsu na maso, ale i další salsy, kterých hlavní ingredience jsou paprika, rajčata nebo chilli. Jejich přípravu podle těchto receptů určitě snadno zvládnete. 

Seřadit
Nalezeno 37 receptů
Zobrazení

Rebarboru důkladně omyjeme studenou vodu, z neloupané odřízneme tuhé konce a ostatní nakrájíme na tenké plátky. Do nízkého hrnce s horkou vodou...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu2

Jablka oloupeme, rozpůlíme, vydlabeme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme jablka a chvíli je podusíme ve...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu1

Jahody necháme mírně rozmrazit, vložíme je do mixeru spolu se smetanou a cukrem a rozmixujeme. Poté v míse promícháme s kysanou smetanou.

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu1

Všechny přísady smícháme a šleháme metlou. Potom ve vodní lázni vše ušleháme do zhoustnutí. Nesmíme však vařit, aby se omáčka nesrazila. Hotové...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Žloutky s cukrem utřeme do pěny a smícháme je s jemně nastrouhanými mandlemi. Přilijeme vlažné mléko, vložíme do teplé vodní lázně a šleháme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Jahody omyjeme, prolisujeme a smícháme se šťávou z půlky citronu. Postupně přidáváme cukr, dokud omáčka nezhoustne.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky. Do kastrolu dáme jablka, bílé víno, skořici, cukr a citronovou šťávu. Zalijeme vodou a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Čokoládu svaříme s mlékem a s cukrem. Dohladka vymícháme, ochutíme koňakem a smetanou zředíme na potřebnou hustotu.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Rybíz omyjeme, prolisujeme a s cukrem vymícháme dohladka. Omáčku používáme při přípravě dezertů nebo zrmzlinových pohárů.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Višně omyjeme a vypeckujeme. Spolu s ostatními přísadami je dusíme doměkka. Potom višně prolisujeme a dáme vychladnout.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Z jednoho pomeranče oloupeme kůru a nakrájíme na tenké nudličky. Ze všech pomerančů vymačkáme šťávu. Smícháme s vínem a cukrem a přivedeme k varu....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Mango nakrájíme na kostičky a se 100ml vody přivedeme k varu. Přimícháme med a šťávu z limety a zvolna asi 5 minut povaříme. Poté směs rozmixujeme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Čokoládu nalámeme na kousky nebo nasekáme a necháme rozpustit ve vodní lázni. Smetanu smíchanou s cukrem přivedeme k varu a přidáme rozpuštěnou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Čokoládu nalámeme na kousky nebo nasekáme a rozpustíme ve vodní lázni. Smetanu smícháme s mlékem a přivedeme k varu, asi 2min provaříme a poté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Žloutky utřeme s cukrem, poté vložíme do vodní lázně a šleháme, dokud nevznikne hustý krém. Nesmí se vařit! Rum zředíme 25ml vody a pozvolna...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Meruňky oloupeme, odstraníme pecky a nakrájíme na malé kousky. Smícháme v kastrůlku s citronovou šťávou, medem a sektem. Přivedeme k varu a zvolna...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Mátu omyjeme, necháme okapat a najemno nasekáme. Smícháme s jogurtem a poté za stálého míchání pomalu přiléváme med. Hotovou omáčku dáme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Nejprve utřeme žloutky s cukrem. Vložíme do horké vodní lázně a šleháme, dokud nevznikne hustá pěna. Přišleháme polovinu smetany a vmícháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Nejprve smícháme javorový sirup se smetanou, přivedeme k varu a při nízké teplotě zvolna asi 5 minut provaříme. Odstavíme, necháme vychladnout. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Z pomerančů vylisujeme šťávu. Kůru z jednoho pomeranče nakrájíme na jemné nudličky a krátce povaříme. Pomerančovou šťávu smícháme s červeným vínem...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist