Sladké omáčky

Sladké omáčky mají v oblibě především děti. Připravují se především z různých druhů ovoce, nejvíce se na ně používají jahody nebo borůvky, ale třeba i čokoláda. Velmi chutná je i sladká švestková omáčka. Zde jsou recepty na různé druhy sladkých omáček a připravit je podle nich určitě zvládne každý. 

Seřadit
Nalezeno 106 receptů
Zobrazení

Rebarboru důkladně omyjeme studenou vodu, z neloupané odřízneme tuhé konce a ostatní nakrájíme na tenké plátky. Do nízkého hrnce s horkou vodou...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu2

Jablka oloupeme, rozpůlíme, vydlabeme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme jablka a chvíli je podusíme ve...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu1

Jahody necháme mírně rozmrazit, vložíme je do mixeru spolu se smetanou a cukrem a rozmixujeme. Poté v míse promícháme s kysanou smetanou.

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu1

Všechny přísady smícháme a šleháme metlou. Potom ve vodní lázni vše ušleháme do zhoustnutí. Nesmíme však vařit, aby se omáčka nesrazila. Hotové...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Žloutky s cukrem utřeme do pěny a smícháme je s jemně nastrouhanými mandlemi. Přilijeme vlažné mléko, vložíme do teplé vodní lázně a šleháme do...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Jahody omyjeme, prolisujeme a smícháme se šťávou z půlky citronu. Postupně přidáváme cukr, dokud omáčka nezhoustne.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky. Do kastrolu dáme jablka, bílé víno, skořici, cukr a citronovou šťávu. Zalijeme vodou a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Čokoládu svaříme s mlékem a s cukrem. Dohladka vymícháme, ochutíme koňakem a smetanou zředíme na potřebnou hustotu.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Rybíz omyjeme, prolisujeme a s cukrem vymícháme dohladka. Omáčku používáme při přípravě dezertů nebo zrmzlinových pohárů.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Višně omyjeme a vypeckujeme. Spolu s ostatními přísadami je dusíme doměkka. Potom višně prolisujeme a dáme vychladnout.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist