Oblohy
Obloha není jen různá zelenina na talíři, obloha může být třeba jen hrášek nebo kukuřice v různých úpravách. Recepty na mnoho druhů obloh najdete v této části. Můžete vybírat nejen z nejrůznějších surovin, ale i podle způsobu přípravy. Jsou zde oblohy teplé i studené, připravované jednoduše i složitěji…
Máslo necháme částečně změknout. Potom je promícháme s bylinkovou směsí, ztvarujeme do válečku a zabalíme do pergamenového papíru nebo do fólie. ...





Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Vylouhujeme 20 minut ve studené vodě, scedíme a vysušíme. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova....






Manga oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme na kostičky. Vsypeme do mísy a přidáme očištěnou, nadrobno nakrájenou chilli papričku, cukr, vinný ocet a...





Máslo necháme částečně změknout. Potom je promícháme s česnekem rozetřeným se solí, ztvarujeme do válečku a zabalíme do pergamenového papíru nebo...





Na malé části másla necháme zpěnit mletý pepř. Potom jej promícháme se zbylým změklým máslem a hořčicí, ztvarujeme do válečku a zabalíme do...





Máslo necháme částečně změknout. Potom je promícháme s jemně nakrájenými nebo rozsekanými kapary, ztvarujeme do válečku a zabalíme do pergamenového...





Na malé části másla necháme zpěnit karí koření. Potom je promícháme se zbylým změklým máslem, ztvarujeme do válečku a zabalíme do pergamenového...





Máslo necháme částečně změknout. Potom je promícháme s kečupem, ztvarujeme do válečku a zabalíme do pergamenového papíru nebo do fólie. Kečupové...





Máslo necháme částečně změknout. Potom je promícháme s jemně nastrouhaným křenem, ztvarujeme do válečku a zabalíme do pergamenového papíru nebo do...





Máslo necháme částečně změknout. Potom je promícháme s jemně nakrájenou nebo nasekanou pažitkou, ztvarujeme do válečku a zabalíme do pergamenového...





Máslo necháme částečně změknout. Potom je promícháme s jemně nakrájenou nebo nasekanou petrželovou natí, ztvarujeme do válečku a zabalíme do...





Máslo necháme částečně změknout. Potom je promícháme se sardelovou pastou, ztvarujeme do válečku a zabalíme do pergamenového papíru nebo do fólie. ...





Na malém množství másla podusíme očištěné, omyté a drobně nakrájené žampiony. Osolíme je a necháme vychladnout. Potom žampiony promícháme se...





Dobře okapané houby, okurky, sardele, kapary, oloupanou cibuli, petrželovou nať a citronovou kůru jemně rozsekáme. Směs bylinkového koření...





Křen očistíme, oloupeme, opláchneme a nastrouháme najemno. Spaříme vařícím vývarem a necháme vychladnout. Do vychladlého křenu zamícháme oloupaná,...





Křen očistíme, oloupeme, opláchneme a nastrouháme najemno. Spaříme vařícím vývarem, osolíme a přidáme cukr a ocet. Vše promícháme a necháme...





Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme. Za stálého míchání ji usmažíme v horkém sádle do zlatavé barvy. Odstavíme a necháme mírně zchladit, aby cibule...





Slaninu nakrájíme na malé kostičky nebo na nudličky a částečně ji roztavíme. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a přidáme ji ke slanině. Za stálého...





Máslo našleháme a postupně do něj vmícháme rajčatový protlak a koření. Máslo rozetřeme na alobal na 2 1/2cm vysoko a dáme ztuhnout do chladničky. ...





Čerstvý zelený hrášek uvaříme v osolené vodě s trochou cukru. Ocedíme a dáme okapat. Hrášek rozdělíme na talíře a na každou porci položíme kousek...




