Polévky

Polévky vaříme čiré, zahuštěné, krémové, teplé i studené. Nejoblíbenější jsou především polévky zeleninové - dýňová polévka, brokolicová polévka, rajská, květáková nebo pórková, ale i polévky z luštěnin, jako třeba čočková a fazolová. Všechny si můžete připravit podle mnoha receptů, mezi kterými samozřejmě nechybí ani rybí polévka a česká klasika - dršťková polévka. Vybírat můžete nejen podle své chuti a ingrediencí, ale třeba i podle náročnosti a doby přípravy.

Seřadit
Nalezeno 3251 receptů
Zobrazení

Nudle uvaříme v osolené vodě a propláchneme je. Mléko svaříme, osolíme a vložíme do něj uvařené nudle. Nakonec polévku ochutíme máslem a jemně...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu2

Oloupanou cibili nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme. Vyprané kroupy přes noc namočíme do vody, druhý den osolíme, uvaříme doměkka a scedíme. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min Počet komentářů k receptu1

Dýni oloupeme, dužinu nakrájíme na kostky. Vložíme do hrnce, zalijeme vývarem (může být i z kostky), přilijeme mléko, podle chuti osolíme, opepříme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 35 min Počet komentářů k receptu2

Na oleji smažíme cibuli nakrájenou na kostičky doměkka. Poté zasypeme moukou a krátce osmažíme. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Rozdrobíme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu2

Očištěné a omyté dršťky uvaříme v osolené vodě do měkka (v případě potřeby vodu i několikrát převaříme, vždy však v nové vodě). Drobně nakrájenou...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 165 min Počet komentářů k receptu1

Nudle dáme do misky a zalijeme vroucí vodou, necháme máčet 10 minut, poté vodu slijeme. Vývar uvedeme k varu, přidáme koření a nakrájený zázvor,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

V rendlíku v 0.5 litru vody uvaříme 4 vejce natvrdo. Vaříme je 10 minut, pak je vychlazené oloupeme. Kysané domácí zelí v sítu mírně propláchneme...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 32 min Počet komentářů k receptu1

Omyté vepřové maso vaříme v osolené vodě spolu s houbami a klobásou 30-40 minut. Maso a klobásu potom nakrájíme na kostky a vrátíme do hrnce....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min Počet komentářů k receptu2

Cibuli pokrájenou na kolečka zpěníme na másle, zaprášíme moukou a necháme zrůžovět. Poté zalijeme hovězím vývarem, dobře promícháme a vaříme ještě...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 25 min Počet komentářů k receptu2

Z poloviny dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme 2/3 dávky vlažného vývaru a uvedeme...

3
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu2

Sušené houby namočíme alespoň na hodinu do 1 l studené vody. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Do hrnce dáme houby i s vodou,...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 45 min Počet komentářů k receptu1

Zelí trochu pokrájíme a vložíme do hrnce i s nálevem. Dolijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a přivedeme k varu. Ve smetaně...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Spařené krupky uvaříme do poloměkka, scedíme a zalijeme vodou rozmíchanou s bujónem. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a vaříme je...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Osmahneme cibuli na oleji, přidáme nakrájenou klobásu a párek, zasypeme paprikou, osmahneme a přilijeme vodu. Přidáme zelí, brambory, bobkový...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 60 min Počet komentářů k receptu1

Z 1/3 dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme částí dávky vody a uvedeme do varu. Za...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu2

Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem. Uvedeme do varu, přidáme bobkový...

4
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
2 hlasy
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Kysané zelí překrájíme, propláchneme vodou, zalijeme částí vody a uvaříme do poloměkka. Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, kterou...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 50 min Počet komentářů k receptu1

Na tuku podusíme jemně nakrájený celer a cibuli. Když cibule zrůžoví, přisypeme mouku a opražíme ji. Potom přidáme omytá rajčata nakrájená na...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Z másla, oleje a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji trochou vody, rozšleháme a povaříme 5 minut. Přidáme hrášek, očištěnou a na kousky...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 30 min Počet komentářů k receptu1

Maso omyjeme pod tekoucí studenou vodou, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Osolíme a opepříme a dáme vařit na mírný oheň - vaříme celkem...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 150 min Počet komentářů k receptu1

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist