Čiré polévky
Čiré polévky se připravují ze silného vývaru z kvalitního hovězího nebo drůbežího masa, do kterého se pak přidávají další ingredience. Naše recepty na čiré polévky nabízí skutečně ty nejlepší a je zde samozřejmě polévka s játrovými knedlíčky, polévky s těstovinami, kuřecí vývar se zeleninou a mnoho dalších...
Libeček (opich) a mladé kopřivy omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky. Tvrdší chleba rozkrájíme na kostičky, usmažíme je v pánvi na sádle do zlatova...
Nudle dáme do misky a zalijeme vroucí vodou, necháme máčet 10 minut, poté vodu slijeme. Vývar uvedeme k varu, přidáme koření a nakrájený zázvor,...
Spařené krupky uvaříme do poloměkka, scedíme a zalijeme vodou rozmíchanou s bujónem. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a vaříme je...
Maso omyjeme pod tekoucí studenou vodou, vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Osolíme a opepříme a dáme vařit na mírný oheň - vaříme celkem...
Houby namočíme do vody, ze syrového zelí obereme zvadlé listy a zelí nakrouháme na nudličky, oloupané cibule nakrájíme nadrobno, kysané zelí...
Celer, mrkev a petržel očistíme a pokrájíme na menší kousky. Kuřecí prsa pokrájíme na kostičky. Mouku smícháme s vejci v tuhé a hladké těsto, to...
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibulku, necháme zpěnit. Žampiony omyjeme, nakrájíme na plátky, přidáme k cibuli. Spolu...
V kastrolu na olivovém oleji podusíme nasekanou cibuli. Přidáme očištěnou, nastrouhanou mrkev a chvíli restujeme. Potom přidáme nastrouhanou...
Očistíme a propláchneme kuřecí skelety studenou vodou. Vyskládáme je na plech a dáme do předehřáté trouby na 160 stupňů zapéct na 10 minut. ...
Mrkev, celer a petržel oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Vložíme do hrnce s vodou a chvíli povaříme. Před koncem vaření přidáme těstoviny,...
Omyjeme a očistíme brambory, mrkev, petržel, celer, kedlubnu, vše nastrouháme nahrubo. Česnek prolisujeme, petrželku posekáme na jemno. Do hrnce...
Omyjeme a očistíme mrkev, nastrouháme ji nahrubo. Rozpustíme v hrnci máslo, mrkev dáme do hrnce a podusíme. Zalijeme litrem vody. V hrnku...
Vykuchaného kapra očistíme, odstraníme hlavu, vnitřnosti, rybu podélně rozpůlíme a odstraníme páteř. Do hrnce vlijeme vodu, vložíme kapří hlavu...
Kosti pečlivě omyjeme, rozsekáme a vložíme do hrnce. Zalijeme je vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme cibuli, celý...
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na kousky, kořenovou zeleninu a cibuli...
Do hrnce dáme 2 lžíce oleje. Po rozehřátí přidáme dětskou krupičku, promícháme, aby se nepřipálila. Přidáme rozklepnutá vejce a mícháme, když...
Kostry zalijeme 3000ml vody, přidáme očištěnou a pokrájenou zeleninu, koření, osolíme a opepříme. Vaříme na mírném plameni 2 hodiny. Naběračkou...
Oloupeme brambory, nakrájíme na kousky, zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme a vaříme doměkka. Do hotové polévky přidáme prolisovaný česnek a...
Do hrnce vložíme vepřová žebra, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kuličky nového koření, celého pepře, bobkový list, kousek cibule, přivedeme k varu...
Do hrnce nalijeme vodu, do které nastrouháme na hrubém struhadle očištěnou mrkev a petržel, a přidáme bujón. Polévku podle chuti osolíme a opepříme...
Krupky propereme a zvlášť uvaříme do poloměkka. Scedíme a zalijeme je vodou s rozpuštěným masoxem. Přidáme oloupané a na kostky nakrájené syrové...
V hrnci na rozehřátém másle podusíme očištěné, na tenké plátky nakrájené žampiony. Přidáme omytou, na nudličky nakrájenou kapustu, celer a petržel....
Suroviny z kuřat očistíme a opláchneme, zalijeme je vodou, uvedeme do varu, zmírníme příkon tepla, mírně osolíme a zvolna vaříme 45-60 minut. ...
Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a důkladně převaříme. Vejce dobře rozmícháme s mlékem, mírně osolíme a postupně...
Omyté maso v hrnci zalijeme studenou vodou, přidáme koření, sůl, houby a cibuli a vaříme. Po dosažení varu snížíme teplotu, aby se polévka jen...
Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, očištěné houby nakrájíme na plátky a obojí zalijeme v hrnci částí vroucího vývaru. Osolíme a uvaříme...
Slepici očistíme a opláchneme, hovězí kosti rozsekáme a vše zalijeme vodou. Uvedeme do varu, zmírníme příkon tepla, mírně osolíme, přidáme pepř a...
Horký hovězí vývar nalijeme do nahřátých polévkových misek. Do každé misky přidáme celý syrový žloutek. Ihned podáváme.
Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme. Žloutek pečlivě oddělíme od bílku a vkládáme do vařícího vývaru...
Oloupané, omyté brambory nakrájíme na malé kostky a uvaříme je v malém množství mírně osolené vody. Uvařené brambory scedíme a vložíme do horkého...