Přílohy

Příloha jsou nejčastěji brambory, oblíbený houskový a bramborový knedlík, rychle připravené těstoviny a samozřejmě také rýže. Servírují se ale třeba i bramborové noky nebo zelené fazolky, případně míchaná zelenina - možností je víc než dost a záleží nejen na složení jídla, ale i na fantazii kuchaře.  Zde najdete recepty na přípravu nejrůznějších druhů příloh, ale také mnoho rad a tipů i možné kombinace s ostatními surovinami.

Seřadit
Nalezeno 1877 receptů
Zobrazení

Uvařené, ještě horké brambory prolisujeme a necháme prochladnout. Přidáme umletá játra, osmaženou cibuli, sůl, česnek, koření, citronovou kůru,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Dušené nebo vařené maso ze zajíce, bůček, játra a cibuli jemně umeleme. Přidáme vejce, smetanu rozpuštěné máslo, koňak, sůl a dle chuti paštikové...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Omyté maso nakrájíme na kousky, játra očistíme a polovinu odložíme stranou. Zbylá játra krájíme na kousky. Žampiony oloupeme a rozkrájíme. Slaninu...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 100 min

Čirý, ohřátý vývar přecedíme, osolíme, opepříme a ochutíme octem. Plátky želatiny namočíme do studené vody asi na 10 minut, vymačkáme je a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Do mísy vložíme paštiku z husích jater, přidáme nadrobno pokrájené, orestované lanýže, rozměklé máslo a šlehačem vyšleháme do pěny. Ze smetany...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Omytá vepřová játra, vepřové maso a prorostlou slaninu pokrájíme na kousky a dvakrát přemeleme na masovém strojku. Pomletou směs dáme do mísy,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 160 min

Omytou vepřovou kýtu (bez kosti) nakrájíme na tenké nudličky, opláchnutou zelenou petrželku a oloupaný česnek nadrobno posekáme. V pánvi na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 125 min

Omytý vepřový bůček pokrájíme na kostky, pomeleme na masovém mlýnku a odložíme do mísy. Ochutíme solí, mletým pepřem 4 barev, česnekem, mletým...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 130 min

Den před přípravou játrové teriny namočíme vepřovou bránici (vepřovou síťku) do studené vody. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a podusíme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 125 min

Vepřovou plec omyjeme a nakrájíme na větší kostky, maso dáme do studené osolené vody a přivedeme k varu. Vaříme při mírné teplotě pod pokličkou 1 1...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 130 min

Zeleninu očistíme a dobře omyjeme. Mrkev a tykev pokrájíme na menší kousky. Takto připravenou zeleninu necháme uvařit ve vroucí osolené vodě cca...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Do mísy dáme polohrubou mouku, 2 žloutky, špetku soli, 175 g měkkého másla a 75 g rozpuštěného sádla. Vše promícháme, dáme na vál a rukama...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 150 min

Plátky želatiny dáme do misky se studenou vodou a necháme je nabobtnat. Slepičí vývar přivedeme k varu, přilijeme bílé víno, přidáme sůl a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Očištěnou, omytou a rozkrojenou mrkev a plátek oranžové dýně si uvaříme v mírně osolené vodě. Vaříme přibližně 10 minut. Uvařenou mrkev s dýní...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Uzeného úhoře stáhneme z kůže, zbavíme kostí a s treskou (rybí filé) je nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Rozmixované rybí maso smícháme s hořčicí...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Na pomoučeném vále si z listového těsta rozválíme plát silný přibližně 3-4 mm. Kulatou formičkou vykrojíme kolečka o průměru do 8-10 cm. Z 2/3...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

V míse promícháme hladkou mouku se 175 g měkkého másla, přidáme vajíčka, 3-5 lžic vlažné vody, promícháme a rukou vypracujeme vláčné těsto, které...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Čerstvé nebo rozmražené plátky lososa osolíme, opepříme, obalíme každý zvlášť do tenkých plátků slaniny a následně do alobalu. Takto připravenou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Čerstvého omytého úhoře stáhneme z kůže, odstraníme hlavu s ocasem, úhoře vykucháme a zbavíme páteřní kosti. Nakrájíme maso na malé kousky, dáme je...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 115 min

Plátky štiky bez kostí posekáme na drobné kousky a dáme je do mixeru. Přidáme vejce, žloutek, veku namočenou v mléce, zakysanou smetanu, lžičku...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 115 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist