Paštiky, Aspiky, Teriny
Domácí játrová paštika nebo paštika z kuřecích jater i mnohé další druhy podle našich receptů budou jistě chutným zpestřením vašeho jídelníčku. Najdete zde i různé recepty na vynikající aspik a žádný problém pro vás nebude ani velmi chutná terina. V receptech můžete vybírat nejen podle své chuti a ingrediencí, ale třeba i podle náročnosti přípravy.
Vepřovou plec omyjeme a nakrájíme na větší kostky, maso dáme do studené osolené vody a přivedeme k varu. Vaříme při mírné teplotě pod pokličkou 1 1...





Oloupeme a omyjeme jablka s cibulí. Jablka bez jádřinců nakrájíme na tenké plátky, které odložíme. Cibuli nakrájíme na kolečka. Na pomoučeném vále...





Drůbeží maso a játra umeleme na strojku. Žampiony nakrájíme na plátky, slaninu na malé kostičky. Na pánev nasypeme kostičky slaniny, zahřejeme, a...





Uvařené, ještě horké brambory prolisujeme a necháme prochladnout. Přidáme umletá játra, osmaženou cibuli, sůl, česnek, koření, citronovou kůru,...





Dušené nebo vařené maso ze zajíce, bůček, játra a cibuli jemně umeleme. Přidáme vejce, smetanu rozpuštěné máslo, koňak, sůl a dle chuti paštikové...





Omyté maso nakrájíme na kousky, játra očistíme a polovinu odložíme stranou. Zbylá játra krájíme na kousky. Žampiony oloupeme a rozkrájíme. Slaninu...





Čirý, ohřátý vývar přecedíme, osolíme, opepříme a ochutíme octem. Plátky želatiny namočíme do studené vody asi na 10 minut, vymačkáme je a...





Do mísy vložíme paštiku z husích jater, přidáme nadrobno pokrájené, orestované lanýže, rozměklé máslo a šlehačem vyšleháme do pěny. Ze smetany...





Omytá vepřová játra, vepřové maso a prorostlou slaninu pokrájíme na kousky a dvakrát přemeleme na masovém strojku. Pomletou směs dáme do mísy,...





Omytou vepřovou kýtu (bez kosti) nakrájíme na tenké nudličky, opláchnutou zelenou petrželku a oloupaný česnek nadrobno posekáme. V pánvi na...





Omytý vepřový bůček pokrájíme na kostky, pomeleme na masovém mlýnku a odložíme do mísy. Ochutíme solí, mletým pepřem 4 barev, česnekem, mletým...





Den před přípravou játrové teriny namočíme vepřovou bránici (vepřovou síťku) do studené vody. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a podusíme na...





Mrkev, brokolici, česnek a cibuli oloupeme, omyjeme a pokrájíme nadrobno. Pomeranče oloupeme a vykrojíme z nich jen čisté dílky dužiny a zachytíme...





Omyté kuřecí a krůtí maso bez kůže nakrájíme na kostičky, přilijeme 1 dl smetany a v mixéru maso rozmixujeme. Pak masovou hmotu dáme do mísy,...





Zeleninu očistíme a dobře omyjeme. Mrkev a tykev pokrájíme na menší kousky. Takto připravenou zeleninu necháme uvařit ve vroucí osolené vodě cca...





Do mísy dáme polohrubou mouku, 2 žloutky, špetku soli, 175 g měkkého másla a 75 g rozpuštěného sádla. Vše promícháme, dáme na vál a rukama...





Plátky želatiny dáme do misky se studenou vodou a necháme je nabobtnat. Slepičí vývar přivedeme k varu, přilijeme bílé víno, přidáme sůl a...





Očištěnou, omytou a rozkrojenou mrkev a plátek oranžové dýně si uvaříme v mírně osolené vodě. Vaříme přibližně 10 minut. Uvařenou mrkev s dýní...





Uzeného úhoře stáhneme z kůže, zbavíme kostí a s treskou (rybí filé) je nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Rozmixované rybí maso smícháme s hořčicí...





Na pomoučeném vále si z listového těsta rozválíme plát silný přibližně 3-4 mm. Kulatou formičkou vykrojíme kolečka o průměru do 8-10 cm. Z 2/3...




