Koňak

Koňak - cognac - je velmi uštěchtilý typ alkoholu, kterého základní surovinou jsou hrozny vinné révy. Aby se tento destilát mohl nazývat koňak, musí splnit velmi přísná kritéria, které jsou stanovaná společností BNIC - Bureau National Interprofessionel du cognac. Koňaky se vyrábí dvojitou destilací prokvašeného hroznového moštu. Po první destilaci má 30 % alkoholu, po druhé destilaci, která je delší, až 70% alkoholu. Na jeden litr koňaku je potřeba devět litrů vína. Recepty s koňakem najdete zde a jsou skutečně jedinečné!

Seřadit
Nalezeno 129 receptů
Zobrazení

Z vody a kávy připravíme filtrovanou kávu. Do 2 vysokých a teplých sklenic na dno dáme 1 lžičku cukru a přelijeme pravou irskou whisky. Nakonec vše...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 6 min Počet komentářů k receptu1

Na dno skleněných pohárů nalijeme whisky, osladíme a dolijeme kávou připravenou z mleté kávy a 4dl vařící vody. Ozdobíme ušlehanou šlehačkou.

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Čerstvé (nebo mražené) borůvky (lidově "haferky") omyjeme a necháme odkapat. Dáme je do skleněné nádoby, zalijeme 1 litrem vodky, nádobu uzavřeme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Pomerančem navlhčíme okraj sklenice /ze silného skla/ponoříme do cukru, přidáme vodku a zapálíme. Necháme hořet, dokud se cukr nezačne rozpouštět....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Okraj sklenice navlhčíme vodou a obalíme v cukru. Do sklenice dáme led, na kousky nakrájenou nektarinku, přilijeme šťávu z grepu, džus, sirup,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Promícháme šťávu z limetek, rajčatové pyré, muškátový oříšek, sůl, chilli, grappu nebo vodku a dáme na hodinu do lednice. Vychladíme 6 sklenic na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Do džbánu nalijeme bourbon, curacao nebo pomerančový likér, přisypeme višně nebo třešně bez pecek, promícháme a dáme na dvě hodiny chladit. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Brusinky nasypeme do mísy a rozmačkáme. Rozdělíme do dvou sklenic se širším hrdlem, do každé nasypeme polovinu cukru a na kostičky nakrájenou kůru...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Do šejkru dáme led, koňak Martell, citrónovou šťávu a Monin grenadinu, protřepeme. Přes sítko nalijeme do sklenice tzv. flétny a dolijeme šampaňským.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 5 min

Do sklenice na sekt tzv. flétny dáme koňak a likér. Přilijeme sekt.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 5 min

Očištěnou dýni nakrájíme na kousky a spolu se zázvorem ji podusíme doměkka. Potom přidáme cukr a máslo, vlijeme alkohol a na mírném ohni ještě...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Omyté kuře naporcujeme, osolíme, opepříme, zprudka je opečeme na části másla a potom pod pokličkou dodusíme. Měkké kuře flambujeme calvadosem,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Omyté maso nakrájíme na tenké řízky, osušíme a opékáme na rozehřátém oleji po každé straně asi 2 minuty. Vyjmeme a udržujeme teplé. Oloupaná...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Omyté a okapané švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Na teflonové pánvi rozpustíme máslo, přidáme cukr a za stálého míchání jej necháme zkaramelizovat...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Rajčata spaříme a oloupeme, rozčtvrtíme je, zbavíme zrnek a rozmělníme. Pyré vložíme do hrnce, promícháme s citronovou kůrou a šťávou a přimícháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Červenou řepu dobře omyjeme, zalijeme vodou a vaříme asi 45 minut do měkka. Do 100 ml vody dáme cukr, med, citronovou kůru a šťávu. Zvolna vaříme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Ve větší pánvi rozpálíme olej, horní stehna mírně osolíme a opečeme je z obou stran asi 15 minut. Sherry, česnek nakrájený na plátky, mletý...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Slaninu nakrájenou na kostičky osmažíme v rendlíku, vyjmeme a dáme stranou. Krůtí maso z horních stehen nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Cukr necháme na pánvi nasucho zkaramelizovat. V jiné nádobě svaříme vodu a zkaramelizovaný cukr vařící vodou zalijeme. Když se karamel rozpustí,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Změklé máslo ušleháme do pěny. Přidáme rozmixované vlašské ořechy, lžičku medu a lžičku pálenky. Osolíme a mírně opepříme. Máslem naplníme malou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist