Byliny

Bylinky se v gastronomii používají nejvíce k dochucování. Zálivka na salát, marináda na maso, dresink, různé směsi koření, ale i různá masa a další jídla se dochucují různými bylinkami - nejčastěji se používá pažitka, petrželka, bazalka, oregano a kopr, meduňka je vhodná i na čaj... Zde najdete mnoho receptů, v kterých jsou právě bylinky velmi důležitou ingrediencí a jídla s nimi vás příjemně  překvapí nejen chutí, ale i vůní...

Seřadit
Nalezeno 1070 receptů
Zobrazení

Tvaroh s mlékem a cukrem rozšleháme dohladka. Přidáme kávu, zamícháme a krém rozdělíme do pohárů. Dezert ozdobíme ušlehanou, oslazenou smetanou a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 15 min Počet komentářů k receptu1

Zvolna zahříváme vodu s celou skořicí a třtinovým cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Potom vmícháme nahrubo umletou kávu, uvedeme do varu a...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Do skleněné konvičky nasypeme rozpustnou kávu, zalijeme vroucí vodou, necháme chvilku vylouhovat, přisypeme cukr, necháme rozpustit, dáme vychladit...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Na vyšší sklenici položíme překapávač a přes filtr přelijeme čtvrtinu mleté kávy 1dl vařící vody. Stejně postupujeme i u dalších porcí. Kávu podle...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 10 min Počet komentářů k receptu1

Kávu nalijeme do šálku, přidáme vaječný koňak, podle chuti cukr a zamícháme. Ozdobíme šlehačkou a posypeme strouhanou čokoládou.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Smícháme mléko, kakao a 8 lžiček cukru, ohřejeme. Do každého poháru nalijeme dvě espressa a vmícháme 1/4 kakaa. Ozdobíme lžící šlehačky a špetkou...

3
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Maso očistíme, nakrájíme a jednotlivé medailonky ochutíme solí a obalíme v mouce. V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm oloupanou cibuli....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Do nerezové mísy nalijeme mléko a kávu, přidáme cukr, vanilkový cukr a žloutky. V horké vodní lázni šleháme vše do pěny. Želatinu necháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Mletou kávu zalijeme vodou a necháme stát, aby se kávová sedlina usadila. Scedíme a přelijeme do čistého džbánu. Do rendlíku se silným dnem...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Do hrnce dáme vodu, skořici, cukr a zahřejeme, občas promícháme, aby se cukr rozpustil, pak přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut, až sirup o...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Tvaroh a studenou kávu šleháme v míse za postupného přisypávání cukru. Potom zlehka vmícháme ušlehanou smetanu. Omyté broskve vypeckujeme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Z bílků vyšleháme pevný sníh, po částech přidáme 60 g cukru. Žloutky ušleháme s 60 g cukru do pěny, přidáme kakao a třeme, až se vše spojí....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

175 g čokolády na vaření nastrouháme najemno. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s polovinou cukru do pěny, přidáme mouku, chvíly třeme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 90 min

Ve větší míse utřeme cukr se změklým máslem do pěny, přidáme vejce, mouku, prášek do pečiva a kávu. Vše utřeme do hladkého těsta. Těsto přendáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Změklé máslo utřeme s cukrem, kakaem a studenou černou kávou na hladký krém. Necháme vychladit v lednici. Krém použijeme k plnění dezertů a koláčů.

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Ve vodní lázni rozpustíme všechny suroviny, až je směs hladká. Necháme v pokojové teplotě trochu vychladnout, aby se dala roztírat. Dort...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min

Mletou kávu zalijeme vroucí vodou a ještě horkou kávu scedíme. Přidáme spařenou rýži, kokos, vanilkový cukr, vše vaříme asi 45 minut. Uvařenou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Kávu (20 g) zalijeme 0,5 dl vařící vody a necháme vychladnout. Ořechy (100 g) pomeleme a dalších 100 g nadrobno nasekáme. Do hrnce vsypeme cukr,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Přecedíme kávu a necháme ji vychladit. Vlijeme do mixéru, přidáme oloupaný a nakrájený banán, cukr a zmrzlinu a rozmixujeme dohladka. Našlehanou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Kávu smícháme s cukrem a vanilkovou esencí. Směs necháme 10 minut povařit do zhoustnutí, poté odstavíme a vmícháme kávový likér – kahlua. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 27 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist