Žampióny

Žampióny patří v gastronomii mezi velmi oblíbené houby, mají příjemnou vůni a chuť. Velmi často se z nich připravuje žampionová polévka nebo krém, chutná je i omáčka. Delikatesou jsou i plněné žampióny. Mohou se i nakládat do různých nálevů. Recepty na pochoutky, kde jsou žampiony hlavní nebo doplňkovou ingrediencí by určitě neměly uniknout vaší pozornosti! Budete mile překvapeni, co vše si z žampionů můžete připravit! 

Seřadit
Nalezeno 730 receptů
Zobrazení

Hlívu s pórkem nakrájíme na nudličky a mrkev nastrouháme na slzičkovém struhadle. Na směsi oleje a másla rychle restujeme osolenou hlívu s pórkem...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 40 min Počet komentářů k receptu1

Česnek utřeme se solí, cibuli nakrájíme nahrubo, slaninu na kostičky, hlívu na kousky, kuře naporcujeme a potřeme česnekem se solí. Cibuli se...

5
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
1 hlas
Celkový čas přípravy 60 min Počet komentářů k receptu1

V pánvi rozpálíme olej a cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme. Přidáme rýži a za stálého míchání krátce osmahneme. Poté podlijeme vínem a mícháme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omyjeme a necháme okapat hlívu. Odřízneme tuhé části noh tak, aby vznikla ouška. Spodní část nohy potřeme utřeným česnekem, posypeme kmínem a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Chléb a předem uvařené brambory nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Hlívu ústřičnou očistíme, nakrájíme na nudličky, zprudka opečeme na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Kachní prsíčka omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky a odložíme stranou. Houby otřeme papírovou utěrkou, nadrobno nakrájíme a smícháme s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Klobásu oloupeme a nakrájíme na proužky. Hlívu, cibuli a kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Na rozpáleném oleji s máslem zpěníme cibuli, poté...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 35 min

Na pánvičce na rozpáleném másle (50 g) dorůžova osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme nakrájené houby, špetku soli, špetku pepře, podusíme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Hlívu ústřičnou omyjeme a pokrájíme na proužky. Cibuli drobně nakrájíme. V pánvi rozpálíme olej, cibuli zpěníme, přimícháme hlívu, osolíme mořskou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 70 min

Máslo rozehřejeme v pánvi, přidáme hřebenatky a smažíme 1 minutu. Hřebenatky vyndáme z pánve a uchováváme teplé. Přidáme do pánve olivový lej a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 15 min

Na proužky nakrájíme okurku. Rozehřejeme ve woku olej, přidáme pokrájené jarní cibulky, okurku, česnek, citronovou trávu, hlívy ústřičné, chilli a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 10 min

Nejdříve si připravíme dresink: do teplého zeleninového vývaru nastrouháme tvrdý sýr, přidáme citronovou šťávu, hořčici, pepř, cukr, sůl mořskou,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Očistíme a omyjeme brambory, hlívu ústřičnou, rajčata, chilli papričku, žlutou papriku, fenyklovou hlízu, cibuli a česnek. Papriku a chilli...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Dobře očištěnou a omytou hlívu ústřičnou pokrájíme na 2 cm široké proužky. Lahůdkovou cibuli a mladý pórek omyjeme, pórek nakrájíme na kroužky 0.5...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 25 min

Hlívu ústřičnou a ryzce dobře omyjeme a rozkrájíme na kousky velikosti sousta. Dýni (s oranžovou dužinou) omyjeme, oloupeme, pokrájíme na kostky...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Hlívu ústřičnou dobře očistíme, omyjeme, tvrdší spodní část odkrojíme a hlívu pokrájíme na plátky široké 2 cm. Omyjeme mladé mangoldové listy,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 55 min

Zajíce stáhneme, vykucháme, odblaníme, omyjeme, naporcujeme a osolíme. Hlívu ústřičnou uvaříme, scedíme a prochladlou nakrájíme na nudličky. ...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 130 min

Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a tvrdou spodní část odřízneme. Houby pokrájíme na plátky. Omyjeme a drobně pokrájíme lístky čerstvých bylinek:...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Hlívu ústřičnou dobře očistíme, omyjeme, tvrdší spodní část odkrojíme a hlívu pokrájíme na plátky široké 2 cm. Čínské zelí očistíme, omyjeme a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 60 min

Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a osušíme. Tvrdší konce odkrojíme a z hlívy nakrájíme větší plátky ve tvaru mušlí. Houby potřeme japonskou...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist