Husa
Husí maso je velmi chutné, i když poměrně tučné, jeho barva je tmavší barvu než u masa ostatní drůbeže. Husí játra a sádlo patří mezi delikatesy, ve Francii z nich připravují vynikající lahůdkové paštiky. Recepty na ně, ale mnohé další, jako je například pečená nebo svatomastinská husa najdete v této části. Husa, připravená podle nich vám určitě bude chutnat.
Vařená husí játra smícháme s rozměklým máslem, osolíme a přilijeme smetanu. Vše spolu rozmixujeme. Takto připravíme základní pěnu z husích jater,...





Omytou, vykostěnou a očištěnou husu zbavíme krku i křídel. Zvenku i zevnitř osolíme, posypeme kmínem. Oloupeme a nakrájíme jablka i cibule,...





Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme s plátky husích nebo...





Omytá játra osušíme a posolíme. Nakrájíme podélně mandle a zapícháme do jater spolu s 1 hřebíčkem (do každé poloviny jeden). Připravená játra...





Husy očistíme, opláchneme, na povrchu i uvnitř mírně osolíme, vložíme do pekáče, okmínujeme a podlijeme trochou vody. Husy po obou stranách...





Husí žaludky opláchneme, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvedeme do varu. Přidáme pepř, nové koření a vaříme. K poloměkkým žaludkům přidáme...





Kůži na kolenu nařežeme na kostičky, vetřeme do nich česnek, sůl, pepř a drcený kmín. Husu osolíme, opepříme a posypeme celým kmínem zvenku i...





Játra omyjeme a namočíme na 2-3 hodiny do mléka. Osmahneme na rozpáleném sádle, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a dusíme doměkka. Necháme...





Játra omyjeme a osušíme, protáhneme spařenými, oloupanými a nakrájenými mandlemi, zapícháme do nich hřebíčky, osolíme, opepříme a zalijeme husím...





Játra omyjeme, osušíme, opepříme a vložíme do vína. Přidáme hřebíček a zvolna dusíme asi půl hodiny. Studená játra prolisujeme přes síto. Necháme...





Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle. Vložíme obě masa, osolíme, přidáme několik kuliček bílého pepře a dusíme doměkka....





Játra a maso umeleme na velmi jemno. Přidáme rum, žloutky, sůl, okořeníme a důkladně promícháme. Formu vyložíme tenkými plátky slaniny, naplníme...





Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na sádle. Husí játra, maso a podušenou cibuli umeleme na jemno. Do směsi zašleháme vejce, smetanu, koření a...





Housku namočíme do vína a vymačkáme. Polovinu husích jater, slaniny, masa, telecích jater a housku jemně umeleme. Přidáme vejce a našleháme do...





Vykostíme husí prsíčka a dvakrát semeleme na masovém mlýnku. Navlhčíme housku vodou nebo vývarem a vymačkáme. Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle...





Připravíme nádivku - žaludek, maso, játra, cibuli a namočenou a vymačkanou housku umeleme na masovém mlýnku. Přidáme vejce, sůl a pepř. Husí krk...





Výhonky alfalfa propláchneme a očistíme. Cizrnu necháme okapat na sítě. Cibulky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Kukuřici necháme rovněž...





Očištěná játra nakrájíme na plátky a ponoříme je na sítku do vařící vody. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na másle a mírně zalijeme...





Maso omyjeme a nakrájíme na nudličky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Grapefruity a pomela oloupeme, odstraníme bílou dužinu a vykrojíme...





V osolené vodě vaříme naporcované husí maso. Po chvíli varu přidáme oprané kroupy a nabobtnalý hrách, který jsme den předem namočili do studené...




