Zajíc

Zajíc se v kuchyni připravuje mnoha způsoby - oblíbený je pečený. velmi často se servíruje s různými omáčkami. Vynikající je i zaječí paštika. Recepty na různá jídla ze zaječího masa najdete v této části a vybírat z nich můžete nejen podle své chuti a dostupných ingrediencí, ale třeba i podle náročnosti přípravy. Všechna hotová jídla vás mile překvapí svojí jedinečnou chutí.

Seřadit
Nalezeno 99 receptů
Zobrazení

Kýtu nakrájíme na silné proužky, cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme se solí. Vše smícháme v míse, přidáme kečup, hořčici, olej, pepř, dobře...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 20 min Počet komentářů k receptu1

Maso ze zvěřiny pečlivě opláchneme a vykostíme. Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a spolu s masem osmahneme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 85 min

Maso odblaníme, protkneme slaninou a osolíme. Zbytek slaniny drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku osmahneme zeleninu s cibulí....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Na rozehřátý tuk přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Přiléváme mléko a za stálého míchání jíšku povaříme dohusta. Nakrájené houby a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Omytou, dobře odleželou kýtu nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Proložíme na plátky nakrájenou cibulí a petrželovou natí....

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Omytou kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme je a osolíme. Maso proložíme na plátky nakrájenou cibulí a necháme 2-3 hodiny odležet. Řízky obalujeme v...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Omytou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a zakapeme červeným vínem. Necháme asi 2 hodiny odležet v chladu. Potom maso zprudka...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na slanině nakrájené na kostičky. Přidáme omyté, na kostky nakrájené, osolené a opepřené maso. Dusíme ve...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Omyté maso potřeme česnekem utřeným se solí, vložíme na zpěněnou cibuli a dáme péci do trouby. Během pečení maso podléváme horkou vodou jen tolik,...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 75 min

Do kastrolu vložíme máslo, plátky cibule a mrkve, odblaněný srnčí hřbet, osolíme a opečeme. Podlijeme vývarem a vínem a dusíme. Téměř měkké maso...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 80 min

Na špíz střídavě napichujeme kousky omytého masa, slaninu, žampiony, nakrájenou červenou papriku a cibuli. Vše osolíme, opepříme, okořeníme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Srnčí kýtu nakrájíme na řízky, okraje nařízneme a naklepané maso naložíme na 20 minut do marinády. Marinádu připravíme smícháním 2 lžic oleje s...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Omyté maso nakrájíme na řízky, okraje nařízneme, maso naklepeme a protkneme nudličkami slaniny. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Připravené...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Z omyté kýty nakrájíme steaky na prst tlusté. Osolíme je a obalíme po obou stranách v tlučeném pepři. Maso rychle opečeme na másle a vyjmeme. Na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 50 min

Srnčí kýtu nakrájíme na steaky, protkneme slaninou a naložíme do oleje smíchaného s pepřem, drceným jalovcem, rozmarýnem, tymiánem, worcesterem a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

Z omyté kýty nakrájíme 4 řízky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 65 min

Maso odblaníme, omyjeme, prošpikujeme slaninou nakrájenou na špalíčky, mírně osolíme a opepříme. Morek rozpustíme, přidáme máslo (nebo sádlo) a...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 110 min

Očištěnou srnčí kýtu zalijeme přepuštěným máslem a necháme v něm odležet 24 hodin. Maso vyjmeme, nadrobno nasekáme (nemeleme) a osolíme. Přidáme...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 45 min

Česnek a šalotku oloupeme, šalotku nasekáme nadrobno, houby očistíme a větší nakrájíme na poloviny. Steaky opepříme a lehce zaprášíme moukou. V...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 30 min

Z očištěné srnčí kýty nakrájíme 2 plátky, odblaníme je, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso potřeme rozemnutou majoránkou a opečeme z obou stran na...

0
hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení hodnocení
žádný hlas
Celkový čas přípravy 40 min

počet položek na stránku

×

Přidávat recepty
mohou pouze přihlášení uživatelé.

Stačí se přihlásit nebo registrovat

TOPlist