Tvrdý tvaroh
Tvaroh se vyrábí z kravského nebo kozího mléka a používá se v studené i teplé kucnyni. Tvrdý nebo polotvrdý tvaroh se například strouhá na různé ovocné knedlíky z tvarohového těsta nebo se přidává do směsí na různé pomazánky. Recepty s tvrdým tvarohem najdete v této části a budete příjemně překvapeni konečnou chutí připravených jídel.
Brambory opláchneme, zalijeme vodou, mírně osolíme a uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme. Při podávání sypeme porce brambor nastrouhaným...
Těstoviny vsypeme do vařící osolené vody, promícháme a uvaříme doměkka. Uvařené je propláchneme horkou vodou. Každou porci posypeme nastrouhaným...
Nastrouháme vychladlé vařené brambory, tvaroh, smícháme s moukou a rozdrobeným máslem, přidáme vejce, sůl a zpracujeme těsto. Vyválíme placku 3 mm...
Tvaroh nastrouháme a smícháme postupně se 4 žloutky, kyselou smetanou a solí. Přimícháme mouku a pevný sníh z bílků rozšlehaných s cukrem. Na...
Tvaroh rozkrájíme, promícháme se solí a kmínem a dobře přikryjeme. Uložíme na 2-3 dny v teple - tvaroh zklihovatí. V kastrole rozehřejeme máslo,...
Vychladlé brambory nastrouháme a smícháme je s nastrouhaným tvarohem, nasekanými škvarky, tukem, vejcem a solí. Vše zaděláme krupicí a moukou. ...
Na vále rychle zpracujeme všechny suroviny se žloutkem na vláčné těsto. Přeložíme je a necháme ztuhnout v chladu. Těsto rozválíme na pomoučeném...
Tvrdý tvaroh nakrájený na plátky prosolíme, okmínujeme, pokropíme pivem a vložíme do kamenné nádoby. Nádobu převážeme čistou utěrkou, zakryjeme...
Mrkev očistíme, omyjeme, nastrouháme a osolíme. Podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka. Vejce rozšleháme v mléce, smícháme se strouhankou,...
Nudle uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat. V horkém másle doměkka podusíme oloupaná, jádřinců zbavená a na plátky nakrájená...
Omytou plec nakrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. Každý řízek posypeme nastrouhaným tvarohem, přeložíme a upevníme párátky nebo jehlami. Maso...
Omytá rajčata rozmixuje a dáme do mísy, přidáme nastrouhaný tvrdý tvaroh a zakysanou smetanu. Z okurky odkrojíme několik koleček a zbytek nakrájíme...
Připravíme si nejdříve kvásek: do hrnečku si dáme 0.5 dl vlažného mléka, 20 g droždí s 1 lžičkou krupicového cukru a necháme v teple vzejít kvásek....
Smícháme mléko, sůl a 50 g másla a přivedeme k varu. Přisypeme mouku a za stálého míchání vymícháme do hodně tuhého těsta, které se nesmí lepit....
Polovinu másla utřeme se solí a žloutky, poté postupně vmícháme mléko, navlhčenou, nastrouhanou housku a dle potřeby mouku. Těsto vyválíme na plát...
Do hrnce si dáme vodu s mlékem a přivedeme k varu. Olomoucké tvarůžky pokrájíme na kostičky a dáme je vařit do polévky. Ještě do ní po 5 minutách...
Smícháme máslo s cukrem, žloutky a nastrouhanou citronovou kůrou a třeme do zhoustnutí. Poté přidáme strouhaný tvaroh, tuhý sníh ušlehaný z bílků,...
Čerstvé lesní ovoce (maliny, borůvky, jahody) omyjeme, dáme do misky a promícháme. Hrudkovitý tvaroh v druhé misce smícháme s práškovým cukrem....
Těstoviny uvaříme podle návodu, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Tvrdý tvaroh nastrouháme, smícháme s cukrem a smetanou,...
Smícháme ovesné vločky s moukou, vejci, solí a vodou, vypracujeme tuhé těsto, z kterého namočenou lžící vykrajujeme noky. Vaříme asi 5 minut v...
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme je na teplém místě vzejít. Vařené brambory rozmačkáme, vložíme do mísy, přisypeme mouku, špetku soli...
Tvaroh dobře rozetřeme, přidáme sůl, drcený kmín, mletou papriku a zalijeme trochou vína. Důkladně promícháme, aby vznikla hladká hmota. Hmotu...
Tvrdý tvaroh dobře rozetřeme, přidáme drcený kmín, mletou papriku, osolíme a přilijeme trochu piva. Důkladně promícháme, aby vznikla hladká hmota....
Tvrdý tvaroh nastrouháme, dobře promícháme se solí a vytvarujeme dva menší bochníčky. Dáme je do udírny a necháme velmi pozvolna vyudit. Takto...
Rozdrobené droždí nasypeme do hrnku s trochou teplého mléka, přidáme špetku soli, špetku mouky a na teplém místě necháme vzejít kvásek. V míse...
Žloutky důkladně vymícháme s máslem a cukrem, přisypeme krupici, Solamyl, strouhaný tvaroh, strouhanou citronovou kůru, rozinky, kypřící prášek,...
Tvaroh nastrouháme a přidáme nakrájené máslo, hrubou mouku a vanilkový cukr. Vypracujeme těsto. Na pracovní desce těsto rozválíme na plát silný...
Uvařené brambory nastrouháme nebo rozmačkáme šťouchadlem, přidáme máslo, žloutky, strouhaný tvaroh, mouku, strouhanku, osolíme, okořeníme muškátem...
Uvařené brambory nastrouháme, vložíme do mísy, přidáme nastrouhaný tvaroh, pokrájené škvarky, mouku, krupici, vejce, trochu soli a vymícháme vláčné...
V míse promícháme mouku se strouhankou, přidáme špetku soli, žloutky, máslo, mléko a vypracujeme hladké těsto. Těsto vyválíme na středně silný plát...
Rebarborové stonky opatrně oloupeme, dužinu nakrájíme na menší kousíčky, spaříme horkou vodou a necháme okapat. Nakonec smícháme s krupicovým...
Tvaroh v míse osolíme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou a necháme 3 dny na teplém místě zklihovatět. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme...
Vařené brambory ve slupce oloupeme, nakrájíme na plátky, bůček na kostičky, tvrdý tvaroh nastrouháme nahrubo. V pánvi roztavíme sádlo, přisypeme...
Oloupané a omyté brambory pokrájíme na kostky. Dáme je do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl a uvaříme doměkka. Z uvařených brambor slijeme...
Brambory oloupeme, omyjeme, rozkrájíme na kostky, dáme do hrnce s 1 litrem vody, l.5 lžičkou soli a vaříme je doměkka přibližně 20 minut. Scedíme,...
V misce z půl šálku mléka, lžičky krupicového cukru a rozdrobeného droždí uděláme kvásek. Zbylé mléko ohřejeme, osolíme, přidáme do něj cukr a...
Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Okapané borůvky smícháme s lžící moučkového cukru. ...
Tvrdý tvaroh nastrouháme najemno, vsypeme do mísy, přidáme polohrubou mouku, vejce, sůl a vypracujeme těsto. Z těsta tvoříme menší šišky, které...
Tvrdý tvaroh nastrouháme najemno, vsypeme do mísy, přidáme vejce, smetanu, žloutky, strouhanku a vypracujeme těsto. Vyválíme na tenký plát,...
Domácí pivní sýr [50579]: Tvaroh nastrouháme, osolíme, promícháme s kmínem a nejlépe v keramické uzavíratelné míse ho pokropíme pivem a důkladně...